Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον «τυφώνα» του παιδοβιασμού στα Σεπόλια συνεχίζει να στροβιλίζεται η Ελληνική τηλεόραση με αρκετές εκπομπές να έχουν αλλάξει πλήρως τη φυσιογνωμία τους και να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα που παραμένει στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής επικαιρότητας. Αποκαλύψεις, ρεπορτάζ, κάρτες με δηλώσεις ή φερόμενες δηλώσεις, μαρτυρίες, τηλεπλάτες, ανώνυμες τηλεφωνικές, απ’ όλα έχει το μάλλον απεχθές μενού που σερβίρουν εκπομπές και τηλεοπτικά μαγκαζίνο. Το «ταμείο» έχει ξεκινήσει να γίνεται αλλά τα τελικά κέρδη και ζημίες θα καταγραφούν αρκετά αργότερα. Τα συμπεράσματα είναι τα εξής: Εκπομπές που σήκωσαν πολύ ψηλά τους τόνους ανέβηκαν και σε ποσοστά τηλεθέασης αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Reader οι διαφημιζόμενοι σε αυτές έχουν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια.

Διαβάστε ακόμη: Τα μεγαλύτερα «μπαμ» της ιδιωτικής τηλεόρασης: Από τη Ρούλα Κορομηλά μέχρι τη Φαίη Σκορδά, μεταγραφές εκατομμυρίων

Αντίστοιχα παρουσιαστές μπροστάρηδες του θέματος αποκόμισαν οφέλη από την Nielsen αλλά σήκωσαν αλλεπάλληλα κύματα οργής εναντίον τους στο Τwitter. Προσεχώς θα συνυπολογιστούν δύο ακόμη σημαντικές παράμετροι: Το πόρισμα της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων και παραβίασης του δικαστικού απορρήτου από τηλεοπτικές εκπομπές και φυσικά οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για το χειρισμό της υπόθεσης από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Η τραγική υπόθεση έχει φυσικά δημιουργήσει και κατάσταση αντιπαράθεσης ακόμη και μεταξύ ομοκάναλων παρουσιαστών.

Το χρονικό της κόντρας Κανάκη - Λιάγκα, το νέο επεισόδιο και το παρασκήνιο στον ΑΝΤ1

Ο Αντώνης Κανάκης στο «Ράδιο Αρβύλα» δεν κατονόμασε αλλά σαφέστατα «φωτογράφισε» τον Γιώργο Λιάγκα όσον αφορά στη δημοσιογραφική διαχείριση του θέματος. «Το άλλο εξοργιστικό το οποίο δεν χρειάζεται να το πούμε εδώ που τα λέμε αλλά δεν μπορούμε. Τι ξεφτίλα είναι αυτή να κυκλοφορούν φωτογραφίες ανήλικου θύματος βιασμού για πλάκα σε κινητά παρουσιαστών εκπομπών, δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα. Σε ποια χώρα γίνονται αυτά τα πράγματα; Τι χώρα είμαστε;» αναρωτήθηκε ο Κανάκης στον «αέρα» του ΑΝΤ1. Την προηγούμενη μέρα ο Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως έβλεπε φωτογραφίες του βιασμού της ανήλικης στον αέρα του «Πρωινού», ενώ μια μέρα μετά ανασκεύασε τα λεγόμενά του λέγοντας πως ήταν πληροφορίες και όχι οπτικό υλικό.

Φυσικά και η κόντρα Λιάγκα – Κανάκη έχει προϊστορία. Έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν όταν οι δύο παρουσιαστές συνυπήρχαν και πάλι στον ΑΝΤ1. Μια συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στο «Late Night» του Γιώργου Λιάγκα είχε σταθεί η αφορμή τον Νοέμβριο του 2017 για πολύ σκληρή κριτική των «Ράδιο Αρβύλα» προς τον παρουσιαστή. Ο Λιάγκας τότε είχε απαντήσει μέσω δηλώσεων του ότι το θέμα δεν είναι ο εκάστοτε καλεσμένος αλλά οι ερωτήσεις που θέτει ο δημοσιογράφος και η δική του τοποθέτηση. Τον Ιανουάριο του 2018 ο ΑΝΤ1 προχώρησε σε ολική αναδιάρθωση του νυχτερινού του προγράμματος κόβοντας το «Late Night» του Λιάγκα αλλά και το «The 2night show» του Αρναούτογλου και δίνοντας τη ζώνη στον Αντώνη Κανάκη μαζί με τη συνολική καλλιτεχνική επιμέλειά της. Τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν πως ο Κανάκης ζήτησε το κόψιμο Λιάγκα-Αρναούτογλου με τον παρουσιαστή των «Αρβύλα» να το διαψεύδει κατηγορηματικά. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου αποχώρησε ο Λιάγκας από τον ΑΝΤ1 και λίγους μήνες αργότερα το φθινόπωρο του 2018 και ο Κανάκης. Από τον Οκτώβρη του 2021 οι δύο παρουσιαστές συγκατοικούν και πάλι αναγκαστικά κάτω από την στέγη του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού χωρίς καμία επαφή.

Τώρα όσον αφορά στο κλίμα εντός ΑΝΤ1 οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι βαρύ αλλά οι διοικούντες τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις προαναφερθείσες εξελίξεις. Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως έχουν ήδη γίνει συστάσεις στον Γιώργο Λιάγκα ενώ του εκφράστηκε και η δυσφορία της διοίκησης για το χειρισμό της υπόθεσης. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται διάθεση αλλαγής της θεματολογίας του «Πρωινού».

Πολύωρη σύσκεψη ΣΚΑΪ - Σκορδά

Δύσθυμο το κλίμα και έντονος προβληματισμός και στον ΣΚΑΪ αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους. Στο γενικότερο πιεστικό πλαίσιο που δημιουργούν τα πολύ χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης σε ενημέρωση και ψυχαγωγία (περισσότερο στο δυναμικό κοινό και λιγότερο στο σύνολο) στο «κάδρο» έχει μπει και η Φαίη Σκορδά με το «Πρωινό μας» που αποτέλεσε τη μεταγραφή της σεζόν, δαπανήθηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την μετακίνησή της από τον ΑΝΤ1 στον ΣΚΑΪ και το στήσιμο της εκπομπής της όμως «παίζει» σταθερά μεταξύ 4 ης και 5 ης θέσης στην κατάταξη της πρωινής ζώνης με εξαίρεση την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου όπου μετά από τρεις εβδομάδες ανέβηκε στην 3η θέση με οριακό διψήφιο στο κοινό 18 - 54 (10,3%). Για τους λόγους αυτούς πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη μεταξύ της παρουσιάστριας και στελεχών του σταθμού όπου όλα τα θέματα τέθηκαν επί τάπητος. Προς το παρόν δεν αλλάζει το περιεχόμενο της εκπομπής και παραμένει ψυχαγωγικό. Σ’ αυτό το κομμάτι συνέκλιναν οι απόψεις και των δύο πλευρών.

Από ‘κει και πέρα όμως ζητήθηκε μια πιο γρήγορη ροή αλλά και πρωτογενές ρεπορτάζ από το lifestyle και τη showbiz. Θα προστεθεί ένα ακόμη πρόσωπο στο πάνελ και η παρουσία μέσα στην εβδομάδα του Αντώνη Λουδάρου είχε και χαρακτήρα live casting καθώς ως γνωστόν ο ηθοποιός στο παρελθόν ήταν μέλος της εκπομπής «Σπίτι μου σπιτάκι μου!» με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Στη λίστα των υποψήφιων πανελιστών υπάρχουν αρκετά πρόσωπα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο το «Πρωινό μας» να αλλάξει ώρα μετάδοσης εάν δεν ανακάμψει σε τηλεθέαση μέχρι τα Χριστούγεννα και να επιστρέψουν οι «Αταίριαστοι» στο δίωρο 10.00 – 12.00 κάτι τέτοιο όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Reader μπορεί να γίνει μόνο με την απόλυτη συγκατάβαση της Φαίης Σκορδά καθώς υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιό της που προβλέπει ρητά τη ζώνη μετάδοσης της εκπομπής της. Πάντως οι μεγάλες – σχεδόν ριζικές αλλαγές – μπροστά και πίσω από τις κάμερες δρομολογούνται για την επόμενη σεζόν (23’ – 24’) καθώς τώρα υπάρχει αντικειμενική δυσκολία με δεδομένο το ότι αυτή τη στιγμή όλα τα πρόσωπα της τηλεόρασης είναι δεσμευμένα σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Η επόμενη μέρα και τα 2 σενάρια μετά τις αλλαγές στο «Γεια σου» της Μπακοδήμου

Οι αλλαγές στο «Γεια σου» της Μαρίας Μπακοδήμου που επίσης καταγράφει πολύ μικρά ποσοστά τηλεθέασης ξεκίνησαν από αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ίδια η παρουσιάστρια στην έναρξη της εκπομπής της το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και χωρίς την παρουσία του πάνελ ανέφερε «Πού να το περίμενα ότι τόσα χρόνια κάνοντας ψυχαγωγία, θα έρθει η ώρα να ξεκινήσω την εκπομπή με μια ψυχολόγο κι έναν πρόεδρο αστυνομικών γιατί η επικαιρότητα είναι μαύρη κι άραχνη, θα έλεγα». Η εκπομπή μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινούσε στις 14.30 και ολοκληρωνόταν στις 16.30. Πλέον ξεκινά στις 15.00 και ολοκληρώνεται στις 17.45 με τη διάρκειά της να έχει αυξηθεί 45 λεπτά τα οποία δόθηκαν στην ενημέρωση. Ως γνωστόν αποχώρησε ο Θέμης Καίσαρης και στην εκπομπή εντάχθηκε ο Ισίδωρος Φίκαρης.

Στην περίπτωση που δεν ανακάμψουν τα νούμερα της εκπομπής του «Γεια σου» το ενδεχόμενο διακοπής της είναι ορατό. Ωστόσο η Μαρία Μπακοδήμου θα παραμείνει στον ΣΚΑΪ είτε παρουσιάζοντας μια φορά την εβδομάδα Late Night εκπομπή στη βραδινή ζώνη του σταθμού που θα παίρνει «πάσα» από το «Survivor» η αναλαμβάνοντας οικοδέσποινα στο «Survivor Panorama» χωρίς να διευκρινίζεται εάν η εκπομπή που αφορά στο πρόμο του ριάλιτι επιβίωσης θα τοποθετηθεί στο καθημερινό πρόγραμμα ή αυτό του Σαββατοκύριακου. Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Μπακοδήμου έχει άριστες σχέσεις με την εταιρία παραγωγής του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλίτζαλι, Acun Medya έχοντας υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» αλλά και παρουσιάστρια του ριάλιτι σχέσεων «Power of Love».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA