Μενού
Faroe Islands
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι Νήσοι Φερόε είναι ένα σύμπλεγμα 18 νησιών (εκ των οποίων τα 17 είναι κατοικημένα) τα οποία αποτελούν μία αυτόνομη περιοχή η οποία όμως ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας. Στη συνολική έκταση των 1399 τετραγωνικών χιλιομέτρων της ζουν λίγο περισσότεροι από 54.000 κάτοικοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2024.

Ο αριθμός αυτός μάλιστα είναι αρκετά μικρότερος από τον αντίστοιχο αριθμό των προβάτων που ζουν στην περιοχή και τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 70.000, με κάποιους υπολογισμούς να φτάνουν ως και τις 80.000.

Feroe Islands
Shutterstock

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς από τα συμφραζόμενα ότι η ζωή στα Φερόε είναι πολύ ήρεμη, χωρίς κίνηση και πολυκοσμία. Αυτή τη στιγμή στα 18 νησιά υπάρχουν μόλις 9 φανάρια, εκ των οποίων τα 8 βρίσκονται στην πρωτεύουσα Τόρσχαβν. Mέχρι πολύ πρόσφατα, τα φανάρια αυτά ήταν μόλις 3.

Faroe Islands
Shutterstock

Πέραν της ηρεμίας, οι Νήσοι Φερόε προσφέρουν μερικά πολύ εντυπωσιακά τοπία. Ακόμα και τα σπίτια των κατοίκων μοιάζουν εναρμονισμένα με τη φύση με πολλά εξ αυτών να έχουν οροφές φτιαγμένες από γρασίδι.

Faroe Islands
Shutterstock

Ταυτόχρονα, η ζωή στις Φερόε είναι προφανώς συνδεδεμένες με τη θάλασσα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε πόλη και χωριό που ανήκει στις νήσους και έχει πληθυσμό πάνω από 100 κατοίκους βρίσκεται σε κάποια από τις ακτές.

Εξάλλου, δεν υπάρχει κανένα σημείο που η απόστασή του από τη θάλασσα να ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα.

Faroe Islands
AP Photos

Ως εκ τούτου, πρόκειται για μία χώρα που βασίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στην αλιεία. Πάνω από 95% των εξαγωγών της χώρας αφορούν την αλιεία. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας αλιείας σολομού δραστηριοποιείται εδώ.

Faroe Islands
Shutterstock

 Αν υπάρχει κάτι για το οποίο δέχονται κριτική οι Νήσοι Φερόε είναι πως αποτελούν ένα από τα ελάχιστα κράτη που επιτρέπουν ακόμη τη φαλαινοθηρία, πράγμα που φυσικά εξοργίζει. Από την πλευρά τους, οι αρχές απαντούν πως το κυνήγι φαλαινών είναι μέρος της ιστορίας των Φερόε.

Faroe Islands
Shutterstock
Faroe Islands
Shutterstock
Faroe Islands
Faroe Islands
Faroe Islands
Shutterstock

Διαβάστε επίσης

Άγριος τσαμπουκάς on air ανάμεσα σε Γλαβίνα και Βούλτεψη για υγεία και... μνημόνια

Influencers έμεναν γυμνές σε... live μετάδοση και έκλεισε η πύλη που  «συνέδεε» Νέα Υόρκη με Δουβλίνο

Η νοικοκυρά Ούρσουλα Κουτσίνσκι που έκλεψε τα μυστικά της ατομικής βόμβας για λογαριασμό της ΕΣΣΔ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA