Μενού
texniti noimosyni
Τεχνητή Νοημοσύνη | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τεράστια και τρομακτικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα βήματα που κάνει η τεχνητή νοημοσύνη μετά και τις σχετικές οδηγίες που δέχεται από... ανθρώπινο χέρι. Μετά και τον άνδρα από τη Βρετανία που ζήτησε από το ρομπότ να του φτιάξει εταιρεία, εντολή στην οποία ανταποκρίθηκε και του έφτιαξε μία επικερδής εταιρείας, αξίας 21.000 λιρών, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται πλέον και στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και δη στο φλερτ, καταγράφοντας μάλιστα και επιτυχίες όπως και στην παρακάτω περίσταση.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το New York Post, η εφαρμογή γνωστή και ως «ChatGPT» χρησιμοποιήθηκε από έναν χρήστη του Tinder, ο οποίος κατέγραψε την όλη διαδικασία ενός τυπικού «πεσίματος» από το ρομπότ του σε βίντεο και την ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok. «Στη ζωή πρέπει να είσαι προσαρμοστικός και το ίδιο ισχύει, προφανώς, και για το Tinder που είναι άκρως ανταγωνιστικό», είπε σχετικά με τον ιστότοπο γνωριμιών Dimitri, ο οποίος ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό και συγκέντρωσε περισσότερες από 700.000 προβολές.

https://www.tiktok.com/@ekoastoic/video/7175301997229313322

Ο τρόπος που επιστράτευσε το ρομπότ φέρεται να απέφυγε την τυπική μικροσυζήτηση που συνάπτουν αρκετοί χρήστες στην ιστοσελίδα γνωριμιών, προκειμένου να «σπάσουν τον πάγο» και να κάνουν το επόμενο βήμα στην επαφή. Ο «βετεράνος», πλέον, στο μέσο χρήστης έδειξε μια συνομιλία μεταξύ του ίδιου και ενός ατόμου με το οποίο έγινε ταίρι, μιας γυναίκας που είπε ότι είχε ύψος 1,80. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό ChatGPT που σχεδίασε η OpenAI, ο Dimitri της έστειλε ένα ερωτικό ποίημα.

«Το OpenAI έγραψε αυτό το υπέροχο ποίημα που διαφορετικά δεν θα μπορούσα να γράψω με το φιστίκι, που έχω για μυαλό», είπε σχετικά. Ενημερώνοντας το κοινό του είπε ότι εξασφάλισε ένα επόμενο ραντεβού, γεγονός που αποδεικνύεται και σε ένα άλλο καρέ στο βίντεό του. Συγκεκριμένα, σε ένα στιγμιότυπο από τα μηνύματα του ζευγαριού, η γυναίκα εκστασιάζεται ότι «ποτέ πριν δεν είχε έναν άντρα να της γράψει ποίημα», προσθέτοντας ότι ήταν «τόσο χαριτωμένο».