Μενού
gynaika-oneiro
Pixabay
  • Α-
  • Α+

Για όσα άτομα έχουν ονειρευτεί να κάνουν έρωτα με την αγαπημένη ή τον αγαπημένο τους celebrity και μετά αναρωτήθηκαν αν αυτό το όνειρο ήταν απλά ένα απωθημένο ή μπορεί να σήμαινε κάτι παραπάνω, η αναλύτρια ονείρων και συγγραφέας, Lauri Loewenberg, έχει την απάντηση και είναι σίγουρο ότι θα τους αρέσει. 

Όπως ανέφερε η ίδια στο Hello Giggles, «Οι celebrities θα εμφανιστούν στα όνειρά μας όταν το υποσυνείδητο θέλει να μας μεταφέρει ένα μήνυμα και τους χρησιμοποιεί για αυτό τον σκοπό. Στα όνειρα, οι celebrities σπάνια είναι ο εαυτός τους, αλλά συμβολίζουν κάτι που σχετίζεται με τη ζωή μας τη χρονική στιγμή που βλέπουμε το συγκεκριμένο όνειρο».

Ο συμβολισμός ενός τέτοιου ονείρου

«Το σεξ στα όνειρα συμβολίζει συνήθως μια επιθυμία ή μια ανάγκη να ενσωματώσουμε τα χαρακτηριστικά των άλλων στη δική μας προσωπικότητα ή στη ζωή μας», εξηγεί η Loewenberg. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να «Ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι είναι αυτό σε έναν celebrity - ίσως, σε έναν ρόλο που έπαιξαν ή ένα τραγούδι που ερμήνευσαν - που επιθυμούμε για τον εαυτό μας», προσθέτει. 

«Το νόημα του ονείρου και η σχέση του με εσάς και τη ζωή σας θα βρεθεί συχνά στον τίτλο ή την πλοκή μιας ταινίας, στον τίτλο ή τους στίχους ενός τραγουδιού», συμπληρώνει η Loewenberg.

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται σε όλα να κρύβεται ένα βαθύτερο νόημα. Έτσι και ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να μην είναι τίποτα παραπάνω από απλά μια φαντασίωση που εκδηλώνεται πιο έντονα. 

«Αν πραγματικά σας αρέσει ένας ή μία celebrity στην πραγματική ζωή, βλέπετε στον ύπνο σας αυτό το όνειρο απλώς για να μπορέσετε να διασκεδάσετε λίγο», ξεκαθαρίζει η Loewenberg.

Single ή σε σχέση; Ποια η διαφορά στην ερμηνεία του ονείρου

Βέβαια, είναι πολύ λογικό να συσχετίσει κανείς το όνειρο που είδε με την κατάσταση στην προσωπική του ζωή τη δεδομένη χρονική στιγμή και η Loewenberg εξηγεί ποιες είναι οι διαφορές εάν κάποιος είναι single ή σε σχέση. 

«Αν είστε single, οι celebrities με τους οποίους κάνετε σεξ στο όνειρό σας θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν τις ιδιότητες που επιθυμείτε σε έναν σύντροφο. Έτσι, αυτή είναι σίγουρα μια πτυχή που πρέπει να κοιτάξετε όταν θα προσπαθήσετε να καταλάβετε το όνειρό σας», δηλώνει η Loewenberg. 

«Εάν είστε σε σχέση, μπορεί να αισθανθείτε άβολα όταν ξυπνήσετε και να νιώσετε σαν να απατήσατε τον σύντροφό σας με το όνειρο που είδατε. Ωστόσο, μην υπεραναλύετε την κατάσταση. Οι celebrities στο όνειρό σας μπορεί να αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά που σας θυμίζουν τον τωρινό σας σύντροφο ή ακόμα και χαρακτηριστικά που θα θέλατε να είχε ο σύντροφός σας.

Το σεξ σε ένα όνειρο συνήθως δεν έχει να κάνει με μια φυσική ένωση που θέλετε, αλλά περισσότερο με μια ψυχολογική ένωση που χρειάζεστε. Το υποσυνείδητό σας επιλέγει έναν συγκεκριμένο celebrity για κάποιο λόγο. Δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει κάτι σε αυτό το άτομο που σχετίζεται με εσάς και τη ζωή σας αυτή τη στιγμή».

Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι μπορεί στα όνειρα οι celebrities να έχουν χαρακτηριστικά που θεωρούμε ελκυστικά, όπως αυτοπεποίθηση, σεξαπίλ ή κάποιο άλλο χάρισμα, όμως, όταν ξυπνάμε, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτά είναι απλώς όνειρα και φαντασιώσεις και ότι στην πραγματικότητα ο χαρακτήρας αυτών των ατόμων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός. 

Το σίγουρο είναι ότι με μια ψύχραιμη ματιά μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο είδαμε το συγκεκριμένο όνειρο. Και αν πάλι δεν καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα, τότε μπορούμε απλά να έχουμε ευχαριστηθεί το όνειρο και ας μην ήταν τίποτα παραπάνω από ένα απλό… όνειρο.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA