Μενού
Γκαλερί τέχνης
Γκαλερί τέχνης | EPA/Biel Alino/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Γκαλερί τέχνης στη Γερμανία απέλυσε υπάλληλό της, αφότου αποδείχθηκε ότι είχε κρεμάσει πίνακα που φιλοτέχνησε ο ίδιος. 

Ο 51χρονος υπάλληλος, που αυτοχαρακτηρίστηκε ανεξάρτητος καλλιτέχνης, είχε ανοίξει δύο τρύπες στον τοίχο για να τοποθετήσει τον πίνακά του στην Pinakothek der Moderne του Μονάχου, μία γκαλερί μοντέρνας τέχνης. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο ήλπιζε να αναδειχθεί η καλλιτεχνική του αξία. 

Εκπρόσωπος της γκαλερί δήλωσε ότι το έργο τέχνης δεν εκτίθετο για πολύ, μέχρι να γίνει αντιληπτό. 

«Οι επόπτες αντιλαμβάνονται κάτι τέτοιο αμέσως» εξήγησε εκπρόσωπος, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, προσθέτοντας ότι ο πίνακας επιστράφηκε στον άνδρα.

Το έργο του είχε διαστάσεις 60x120 εκατοστά και ήταν κρεμασμένο σε έναν άδειο διάδρομο, σύμφωνα με το BBC.

Εκτός από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του, του απαγορεύτηκε και η είσοδος στην γκαλερί, που είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη. 

Μεταξύ άλλων, διαθέτει έργα του Πάμπλο Πικάσο, του Μαξ Ερνστ και του Σαλβαδόρ Νταλί.

Πριν από λίγους μήνες ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Βόννη και το Bundeskunsthalle. Όταν το προσωπικό κατέβαζε ένα έργο, παρατήρησε πως υπήρχε ένας πίνακας που δεν ανήκε στη συλλογή του. Όπως διαπιστώθηκε, τον είχε κρεμάσει επισκέπτης. 

Η αντίδραση τότε ήταν χιουμοριστική, όμως, με τηn γκαλερί να αναζητά, μέσω social media, τον υπεύθυνο. 

«Το βρίσκουμε αστείο και θέλουμε να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη. Γι' αυτό επικοινωνήστε μαζί μας! Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Λόγω τιμής» έγραψε στο X.

Υπήρξε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά και, μάλιστα, ήταν μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής. 

Η Δανάη Εμμανουηλίδη δήλωσε ότι πάντα ήθελε να βάλει έναν από τους πίνακές της σε μια έκθεση. «Τον έβαλα λαθραία μέσα, με μια τεράστια κουκούλα, πάνω από το κολάν μου» δήλωσε στο τοπικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR.

Το γυναικείο πορτρέτο της με τίτλο "Georgia" δημοπρατήθηκε τελικά και τα έσοδα δόθηκαν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση τέχνης με την ονομασία ArtAsyl στην Κολωνία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA