Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε σε συμφωνία με την Pfizer/BioNTech για την προμήθεια έως και 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19, δήλωσε αξιωματούχος της Ε.Ε. στο Reuters την Παρασκευή.
Είναι η τρίτη σύμβαση που θα υπογράψει η Ε.Ε. με τις δύο εταιρείες οι οποίες έχουν συμπράξει στην παραγωγή του εμβολίου και ήδη έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν 600 εκατομμύρια δόσεις στο πλαίσιο δύο προηγούμενων συμβάσεων.
Οι 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων θα παραδοθούν κατά την περίοδο 2021-2023, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η συμφωνία θα είναι αρκετή ώστε να παράσχει εμβολιαστική κάλυψη στα 450 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ε.Ε. για δύο χρόνια. Αναφορικά με το 2021, οι Βρυξέλλες σκοπεύουν να εμβολιάσουν τουλάχιστον το 70% των ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, είχε γίνει γνωστό ότι η Κομισιόν δεν έκανε χρήση της οψιόν αγοράς που υπήρχε στη σύμβαση με την AstraZeneca για άλλες 100 εκατ. δόσεις από το εμβόλιό της.
Με πληροφορίες από reuters.com
- Το Όσκαρ του Ελία Καζάν το 1999 και ένας «κόμπος στο στομάχι»: Η βράβευση ενός καταδότη
- Κλέλια Ανδριολάτου: H εντυπωσιακή Old Hollywood εμφάνιση στο Όσκαρ πάρτι του Έλτον Τζον
- Ξύλο μέρα-μεσημέρι: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ
- Πατέρας Κλεομένη: «Οι δολοφόνοι να μην ξαναδούν το φως του ήλιου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.