Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο της Ινδίας αποδεικνύει πως το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να αποδειχθεί μέχρι και 97% ασφαλές απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, που αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μεταλλάξεις του κορονοϊού ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο Pfizer και AstraZeneca - Πότε αναπτύσσουν αντισώματα και πόσο σημαντική είναι η δεύτερη δόση

Όπως σημειώνει το India Today σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 3.235 εμβολιασμένους υγειονομικούς στο Νέο Δελχί διαπιστώθηκε πως μόλις 85 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και από αυτούς χρειάστηκαν νοσηλεία μόλις δύο. Από τους 85 οι 65 είχαν εμβολιαστεί πλήρως και οι 20 είχαν λάβει την πρώτη δόση. Οι γυναίκες επηρεάστηκαν περισσότερο σε σχέση με τους άντρες ενώ δεν φάνηκε να παίζει κάποιο ρόλο η ηλικία.

Η μελέτη του Νοσοκομείου Indraprastha Apollo ανέφερε πως δεν υπήρξαν θάνατοι ή εισαγωγές σε εντατική μονάδες όσων έχουν εμβολιαστεί. «Η μελέτη, μας έδειξε ότι το 97,38 τοις εκατό αυτών που εμβολιάστηκαν προστατεύονταν από μόλυνση και το ποσοστό νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μολύνσεις εμφανίζονται μόνο σε μικρό ποσοστό και αυτές είναι κυρίως μικρές λοιμώξεις που δεν οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια. Η συγκεκριμένη μελέτη ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο τον εμβολιασμό» σχολίασε ο καθηγητής Ανούπαμα Σίμπαλ, διευθυντής του ομίλου.

Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία έχουν βεβαιωθεί 1.313 περιπτώσεις μετάλλαξης, που είναι ακόμα πιο ισχυρή και μεταδοτική σε σχέση με τη βρετανική, έως και 50%. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ η συντριπτική πλειοψηφία όσων νόσησαν με την ινδική μετάλλαξη δεν είναι χαν εμβολιαστεί παρότι είχαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA