Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά απίθανο είναι το ενδεχόμενο να μεταδώσουν κορονοϊό τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής σύμβουλο του Λευκού Οίκου για την Covid-19, Άντονι Φάουτσι. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS, ο Αντονι Φάουτσι εξήγησε ότι «παρόλο που υπάρχουν λοιμώξεις σε εμβολιασμένα άτομα, σχεδόν πάντα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και τα επίπεδα του ιού είναι τόσο χαμηλά που το ενδεχόμενο μετάδοσης καθίσταται εξαιρετικά απίθανο, αν και όχι αδύνατο».

Της Έφης Τσιβίκα

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα επίπεδα του ιού που βρίσκεται στον ρινοφάρυγγα των εμβολιασμένων, είναι «σημαντικά χαμηλότερα» από αυτά των μη εμβολιασμένων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό. «Αυτό σημαίνει ότι ένα εμβολιασμένο άτομο έναντι της Covid-19 είναι πολύ λιγότερο πιθανό να μεταδώσει τον ιό από ένα μη εμβολιασμένο άτομο, ακόμη και αν και τα δύο δεν εμφανίζουν συμπτώματα», εξήγησε.

Σύμφωνα με στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) από τον Απρίλιο, οι εμβολιασμένοι είχαν 0,008% πιθανότητα να προσβληθούν από κορονοϊό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά στην πρόληψη της λοίμωξης. Ωστόσο, είναι σχεδόν 100% αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης ή θανάτου.

Τελικά, εξήγησε ο Φάουτσι, τα εμβόλια είναι το κλειδί για τον τερματισμό της πανδημίας του κορονοϊού. «Όταν εμβολιάζεστε, προστατεύετε όχι μόνο τη δική σας υγεία και την υγεία της οικογένειάς σας, αλλά συμβάλλετε και στην υγεία της κοινότητας, αποτρέποντας την εξάπλωση του ιού», δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμένοι γίνονται «αδιέξοδα» για τον ιό. «Όταν υπάρχουν πολλά αδιέξοδα, ο ιός δεν πρόκειται να πάει πουθενά... Οσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν τόσο ασφαλέστερη είναι ολόκληρη η κοινότητα», κατέληξε ο Αντονι Φάουτσι.

Διαβάστε ακόμηΜετάλλαξη: Ανησυχία Σωτήρη Τσιόδρα για τα νέα στελέχη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA