Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού είναι στα «σκαριά», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά. Η νέα έκδοση του εμβολίου θα αποθηκεύεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες από το υπάρχον και ενδέχεται να είναι έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμη: Φάουτσι για ινδική μετάλλαξη: Ποια η αποτελεσματικότητα από τα εμβόλια Pfizer και Moderna

«Όπως γνωρίζετε τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για δύο εβδομάδες. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους» δήλωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά σε διαδικτυακή εκδήλωση του axios.com. 

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Pfizer μίλησε για τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σε διάστημα 8 μηνών από τη δεύτερη δόση ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των ερευνών πάνω στο χάπι κατά του κορονοϊού.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι μπορεί να έχουμε επιτυχία. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η συγκεκριμένη ουσία στην οποία πειραματιζόμαστε σκοτώνει τον ιό in vitro και σε πειραματόζωα, ενώ έχουμε επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι όταν άνθρωποι παίρνουν αυτή την ουσία παρουσιάζονται ικανοποιητικές συγκεντρώσεις στους ιστούς όπου χρειάζεται, όπως του πνεύμονα και της τραχείας, και ότι είναι πολύ ασφαλές, δηλαδή δεν προκαλεί παρενέργειες. Φυσικά πρέπει να αποδειχθεί ότι τελικά θα ελέγξει τον ιό και τη νόσο Covid-19», ανέφερε ο CEO της Pfizer, εκτιμώντας ότι τα σχετικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα μετά το καλοκαίρι.  

Σημειώνεται ότι, λόγω των ερευνητικών προγραμμάτων που διεξάγονται για το χάπι κατά του κορονοϊού, ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αύξησε την πρόβλεψή του  για ερευνητικά έξοδα σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το χρόνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μπουρλά τόνισε ότι το εμβόλιο της εταιρείας είναι γνωστό ότι παρέχει τουλάχιστον 6 μήνες ανοσία, καθώς υπάρχει ήδη μεγάλος πληθυσμός που έχει διανύσει το πρώτο εξάμηνο μετά τον εμβολιασμό. «Συνεχίζουμε προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν η προστασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα τους επόμενους 6 ή 12 μήνες. Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα χρειαστεί μία 3η δόση κάπου μεταξύ των 8 και των 12 μηνών. Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται σε πρώιμα στοιχεία και αναμένεται να επιβεβαιωθεί. Και η 3η δόση θα είναι το ίδιο εμβόλιο», σημείωσε.

Ως προς την επαναληψιμότητα του εμβολιασμού κάθε χρόνο, τόνισε ότι αυτό που έχει φανεί μέχρι στιγμής είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουμε σε ετήσιους εμβολιασμούς μετά την 3η δόση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA