Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες οδηγίες εξέδωσε το αμερικανικό CDC για τους πλήρως εμβολιασμένους για κορονοϊό, καθώς πλέον δεν θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα εάν έρθουν σε επαφή με κάποιο κρούσμα. Την ίδια στιγμή ο οργανισμός αναφέρει ότι θα πρέπει να παρακολουθούνται για το ενδεχόμενο ανάπτυξης συμπτωμάτων σε διάστημα 14 ημερών από την επαφή τους με κρούσμα.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός: «Παράθυρο» για δεύτερη δόση από άλλο εμβόλιο για όσους έκαναν AstraZeneca

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον ιστότοπο του οργανισμού, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν ελάχιστες πιθανότητες να νοσήσουν ξανά και να μεταδώσουν τον ιό. Σε περίπτωση όμως που αναπτύξουν συμπτώματα θα πρέπει κανονικά να κάνουν τεστ κορονοϊού και να μπουν σε καραντίνα. Ακόμα ο οργανισμός αφήνει «παράθυρο» οι εμβολιασμένοι να εξαιρεθούν από τα τεστ που γίνονται στους χώρους εργασίας με εξαίρεση τους υγειονομικούς.

Ασφαλής η «μίξη» AstraZeneca και Pfizer

Δεν παρατηρήθηκε κανένα μειονέκτημα στον συνδυασμό των εμβολιών κατά του κορονοϊού AstraZeneca και Pfizer όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ανεκτικότητα από τα εμβολιασμένα άτομα, όπως καταδεικνύουν τα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Charité.

Η εν λόγω έρευνα αφορά την πρώτη δόση εμβολιασμού με AstraΖeneca και τη δεύτερη με BioNTech/Pfizer, με χρονική απόσταση 10-12 εβδομάδων μεταξύ των δύο. Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της μελέτης, η «μίξη» των δύο εμβολίων είναι ανεκτή για τους εμβολιασμένους, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση κατά του κορονοϊού, ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA