Υγεία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προμηθευτεί θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων

Συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline για την προμήθεια έως 220.000 δόσεων μιας πειραματικής θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων (sotrovimab) κατά του κορονοϊού, υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Γιατροί σε νοσοκομείο (πηγή: Eurokinissi)
Γιατροί σε νοσοκομείο (πηγή: Eurokinissi)

Συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline για την προμήθεια έως 220.000 δόσεων μιας πειραματικής θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων (sotrovimab) κατά του κορονοϊού, υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξασφάλισε 55.000 δόσεις της θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων Regeneron

Η θεραπεία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική Vir Biotechnology και ακόμα δεν έχει λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Εξασφάλισε όμως κατεπείγουσα άδεια στις ΗΠΑ για ασθενείς με ήπια ή μέτρια COVID-19 που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, εφόσον η θεραπεία λάβει άδεια στην ΕΕ θα χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα που δεν χρειάζονται ιατρικό οξυγόνο. Η υποψήφια θεραπεία, με την ονομασία sotrovimab, μιμείται τα αντισώματα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός για την αντιμετώπιση λοιμώξεων. Η θεραπεία sotrovimab συνδέεται στην πρωτεΐνη-ακίδα που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Εκτός από τα μονοκλωνικά αντισώματα, το μόνο άλλο φάρμακο κατά της COVID-19 που έχει προμηθευτεί η ΕΕ είναι ένα αντιιικό χάπι, η ρεμντεσιβίρη της Gilead Sciences.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ευρωπαϊκή Ένωση #Κορονοϊός #Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων #Εμβόλιο