Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ειλεός είναι μία σοβαρή ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές εάν δεν γίνει αντιληπτός νωρίς. Ο γαστρεντερολόγος Θωμάς Θωμαΐδης αναφέρθηκε στα συμπτώματα της σοβαρής πάθησης αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης. 

Διαβάστε ακόμη: Φώφη Γεννηματά: Εισήχθη εκτάκτως στον Ευαγγελισμό με ειλεό 

«Ο ειλεός είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού και του παχέος εντέρου κατά την οποία το έντερο αδυνατεί να προωθήσει το εντερικό περιεχόμενο κατά τη φυσιολογική οδό», περιέγραψε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Mainz, στη Γερμανία Θωμάς Θωμαΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως εξήγησε, «εκτός από την δυσφορία που νιώθει ο ασθενής, υπάρχει η πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργείο». Σύμφωνα με τον γιατρό, το σύμπτωμα σε αυτή την παθολογική κατάσταση είναι ο κοιλιακός πόνος. «Ο ειλεός είναι μια κατάσταση που προέρχεται από άλλους παράγοντες. Είναι κάτι το οποίο το φοβόμαστε και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση», ανέφερε. 

Ειλεός: Χρειάζεται άμεση θεραπεία 

Η απόφραξη του εντέρου μπορεί να οφείλεται σε κάποιο εμπόδιο (μηχανικός ειλεός) ή την ελάττωση της κινητικότητας του εντέρου (παραλυτικός ειλεός). Χωρίς θεραπεία, ο ειλεός μπορεί να «τρυπήσει» ή να σκίσει το έντερο, ενώ γίνεται αντιληπτός καθώς προκαλεί ισχυρό πόνο, ναυτία, έμετο και απουσία εντερικών κενώσεων. Οι πιο συχνές αιτίες εμφάνισής του στους ενήλικες είναι οι κοίλες, οι συμφύσεις, ο καρκίνος, η νόσος του Crohn, οι πολύποδες, τα ξένα σώματα και άλλες σπάνιες συγγενείς ανωμαλίες. Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Φώφη Γεννηματά, εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ειλεό το βράδυ της Δευτέρας (11/10). 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA