Μενού
  • Α-
  • Α+

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για τη μετάλλαξη Ομικρον του κορονοϊού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να μην αποκλείει «μελλοντικές εξάρσεις της COVID-19 οι οποίες θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις». Όσοι έχουν προσβληθεί από την «Ομικρον» έχουν πολύ διαφορετικά συμπτώματα από όσους έχουν κολλήσει τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με την γιατρό από τη Νότια Αφρική που ειδοποίησε τους επιστήμονες για τη νέα παραλλαγή. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Μετά τις 20 Δεκεμβρίου τα εμβόλια για τα παιδιά 5 - 11 ετών - Τι ισχύει για τη μετάλλαξη Ομικρον

Σύμφωνα με την Angeligue Coetzee, πρόεδρο της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ενωσης που μίλησε στο Bloomberg, οι ασθενείς που προσβλήθηκαν από το στέλεχος Όμικρον παραπονιούνται για: 

  • κόπωση
  • πόνους στο κεφάλι και στο σώμα
  • περιστασιακός πονόλαιμος και βήχας

Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα είχαν σύμφωνα με την Angeligue Coetzee: 

  • αυξημένους παλμούς που είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλό επίπεδο οξυγόνου
  • απώλεια γεύσης και όσφρησης

Μετά από εβδομάδες χωρίς σχεδόν κανέναν ασθενή COVID στο ιατρείο της Πρετόρια, την πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής και επίκεντρο της νέας μετάλλαξης, η Coetzee είπε ότι άρχισε ξαφνικά να βλέπει ασθενείς να παραπονιούνται για τα συμπτώματα της «Ομικρον» στις 18 Νοεμβρίου. Αμέσως ενημέρωσε το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο και τα εργαστήρια εντόπισαν μέσα σε μία εβδομάδα τη νέα μετάλλαξη.  «Είπα ότι αυτά τα διαφορετικά συμπτώματα δεν μπορεί να είναι Δέλτα, είναι πολύ παρόμοια με τη Βήτα ή πρέπει να είναι ένα νέο στέλεχος», είπε σε συνέντευξή της η Angeligue Coetzee. Επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής είπαν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι ενώ η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, τα συμπτώματα φαίνονται πολύ ήπια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA