Μενού
  • Α-
  • Α+

Πέντε νέα περιστατικά παιδιών τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καταγράφηκαν στη χώρα μας, κατά το μήνα Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε ακόμηΠροσωπικός γιατρός: Αρχίζουν την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές σε Αττική και Νότιο Αιγαίο

Όλα τα παιδιά ηλικίας 2 έως 16 ετών νοσηλεύτηκαν, τα κλινικοεργαστηριακά τους ευρήματα βελτιώθηκαν άμεσα χωρίς ειδική θεραπεία και εξήλθαν σε άριστη κατάσταση, αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε σχετική ανακοίνωση. Σε δύο παιδιά απομονώθηκε ερπητοϊός 7 στο αίμα, σε ένα ερπητοϊός 6, σε ένα εντεροϊός στο αίμα και στα κόπρανα και σε ένα παιδί δεν απομονώθηκε κάποιος λοιμογόνος παράγοντας. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 19 περιστατικά τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά

Μετά την ανακοίνωση στις αρχές Απριλίου για την αύξηση των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στα παιδιά από τη Μεγάλη Βρετανία, έχουν αναφερθεί ανάλογα περιστατικά σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός περιστατικών παγκοσμίως είναι εξαιρετικά μικρός (περίπου 1000) και τις τελευταίες εβδομάδες οι δηλώσεις νέων περιστατικών έχουν ελαττωθεί σημαντικά. Η αιτιολογία και οι παθογενετικοί μηχανισμοί της νόσου είναι ακόμη υπό διερεύνηση. Έχει εντοπιστεί μια πιθανή συσχέτιση με λοίμωξη από αδενοϊό, αλλά άλλες υποθέσεις και πιθανοί συν-παράγοντες εξετάζονται. Οι περισσότερες περιπτώσεις συνεχίζουν να αναφέρονται ως σποραδικές, χωρίς να υπάρχει επιδημιολογική συσχέτιση μεταξύ τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.