ΥΓΕΙΑ
20/09/2022 12:52

Προσωπικός γιατρός: 10 νέες ειδικότητες στον θεσμό με απόφαση του Θάνου Πλεύρη

Δέκα νέες ειδικότητες γιατρών με βασική εκπαίδευση την Παθολογία εντάσσονται στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού  - 3.800.000 πολίτες έχουν εγγραφεί ενώ έχουν ενταχθεί 3.200 γιατροί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Προσωπικός γιατρός: 10 νέες ειδικότητες στον θεσμό με απόφαση του Θάνου Πλεύρη
Γιατρός (πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Την απόφαση για ένταξη στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού όλων των παθολογικών ειδικοτήτων υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Υπενθυμίζεται ότι στον θεσμό έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.800.000 πολίτες και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 3.200 ιατροί, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία. Το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού θα τεθούν σε λειτουργία σε λειτουργία από 1ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Θάνος Πλεύρης: Προσωπικό ιατρό θα έχουν και οι ανασφάλιστοι

Σύμφωνα με την απόφαση ως προσωπικοί γιατροί μπορούν να ορίζονται και οι γιατροί ειδικότητας με βασική εκπαίδευση Παθολογία και συγκεκριμένα:

 • Αιματολογίας
 • Γαστρεντερολογίας
 • Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας
 • Καρδιολογίας
 • Νευρολογίας
 • Νεφρολογίας
 • Ρευματολογίας
 • Παθολογικής Ογκολογίας
 • Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας
 • Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο

Οπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, ενώ οι «ποινές» της αυξημένης συμμέτοχης θα εφαρμοστούν μόνο όπου υπάρχει πλήρης επάρκεια ιατρών.

Προσωπικός γιατρός: Οι οδηγίες σχετικά με τα ραντεβού

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγία την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου σχετικά με την υποχρέωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ προσωπικών γιατρών να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο όλοι οι ιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ως Προσωπικοί Ιατροί οφείλουν να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες για τον προγραμματισμό των ραντεβού:

 • Κάθε προσωπικός γιατρός πρέπει να ορίσει το πρόγραμμα των ραντεβού του, σύμφωνα με τον αριθμό του εγγεγραμμένου πληθυσμού που έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή.
 • Ο πρώτος προγραμματισμός για το ραντεβού όλων των προσωπικών γιατρών θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Σεπτεμβρίου

Χρονική διάρκεια ραντεβού

Τα ραντεβού που θα προγραμματιστούν θα πρέπει να έχουν διάρκεια 15 λεπτών το κάθε ένα. Το πρώτο ραντεβού θα έχει διπλάσια διάρκεια (30 λεπτά), προκειμένου να συμπληρωθεί από τον γιατρό ο φάκελος υγείας του πολίτη. Ακόμη, αναφέρεται πως είναι υποχρέωση όλων των προσωπικών γιατρών να επικοινωνήσουν με τους εγγεγραμμένους πολίτες για να συμπληρώσουν τον ιατρικό τους φάκελο, ακόμη και σε περίπτωση που δεν προσέλθουν για ραντεβού. Ο προγραμματισμός των ραντεβού θα πρέπει να γίνεται στο τέλος του μήνα και για τους δύο επόμενους για κάθε προσωπικό γιατρό. Σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός των ραντεβού για τους ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ γίνεται από τους ίδιους τους ιατρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΕΟΠΥΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ