Μενού
μπιροκοιλιά
  • Α-
  • Α+

Πήγες στον Χελμό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και νιώθεις την κοιλιά σου να προσομοιάζει με μπαλόνι; Μάλλον, δεν είσαι ο μόνος. Η μπυροκοιλιά είναι κάτι που αφορά κάθε έναν που αγαπάει τον μπονβιβερισμό (+την μπύρα) και την αγάπη για τις λιχουδιές και όλων των ειδών τις απολαύσεις. Πώς προκαλείται όμως; Και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, πώς μπορείς να αποφύγεις τη δημιουργία της;

Σύμφωνα με το BBC Earth Lab, «μπυροκοιλιά» είναι το αποτέλεσμα της συνθήκης όπου το συκώτι σου παλεύει να μεταβολίσει την ποσότητα της μπύρας που έχεις μόλις καταναλώσει, παράλληλα με πατατάκια, ξηρούς καρπούς ή/και το μεσημεριανό/βραδινό με τα οποία συνόδεψες το ποτό σου.

Ενδεικτικά, ένα μικρό ποτήρι μπύρας αντιστοιχεί σε 150 θερμίδες, ενώ μια ποσότητα από πατατάκια βάρους 100 γραμμαρίων, μας χαρίζουν απλόχερα περίπου 530 θερμίδες.

Οτιδήποτε λοιπόν, επιλέξουμε για να συνοδέψει τους γύρους της μπύρας που θέλουμε να καταναλώσουμε με τους φίλους μας, προκαλεί μια έξτρα «κόπωση» στον οργανισμό μας. Το πρόβλημα όμως δεν τελειώνει εδώ.

Η ταχύτητα με την οποία ο οργανισμός μας θα μεταβολίσει το αλκοόλ και τις συνοδευτικές τροφές, εξαρτάται από δύο παραμέτρους: την ηλικία και το φύλο μας. Μετά την ηλικία των 35 ετών, το σώμα μας ρίχνει τους ρυθμούς της ικανότητας μεταβολισμού του, και κατά συνέπεια, οι έξτρα θερμίδες «γράφουν» στο σώμα μας. Πιο συγκεκριμένα, οι έξτρα θερμίδες σχηματίζουν ένα είδους «σωσίβιο» στην κοιλιακή χώρα του ανδρικού σώματος, ενώ στις γυναίκες κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σε γοφούς και γλουτιαίους μύες.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.