Μενού
kounoupi
Κουνούπι | Pexels
  • Α-
  • Α+

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα κουνούπια μπορούν να αποδειχθούν μεγάλος πονοκέφαλος είτε κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο είτε ακόμα και στο εσωτερικό του σπιτιού του.  

Σίγουρα δεν μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς τα τσιμπήματα, αλλά, σύμφωνα με τη βρετανική Express, υπάρχει ένα κόλπο που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να είμαστε λιγότερο ελκυστικοί στα κουνούπια και να μην κατευθυνθούν «εναντίον» μας. 

Είναι γνωστό ότι τα κουνούπια έχουν σαφή προτίμηση σε κάποιες ομάδες αίματος, με πρώτη και καλύτερη την ομάδα Ο, αλλά το ίδιο ισχύει και για κάποια χρώματα

Έτσι, δεδομένου ότι τα κουνούπια προτιμούν τις σκοτεινές περιοχές, σύμφωνα με την Express, έχουν την ίδια προτίμηση και σε σκούρα χρώματα, όπως το μπλε και το μαύρο.

Είναι προτιμότερο, λοιπόν, κάποιος να φοράει λευκά ή ανοιχτόχρωμα ρούχα όταν σκοπεύει να βγει έξω, ώστε να προστατευτεί καλύτερα από τα κουνούπια.

Ο ιδρυτής του The Plant Bible, Zahid Adnan εξηγεί ότι «τα σκούρα χρώματα τείνουν να διατηρούν τη θερμότητα. Τα κουνούπια έλκονται από τη θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουμε. Ως εκ τούτου, το να φοράτε πιο ανοιχτόχρωμα ρούχα μπορεί ενδεχομένως να σας κάνει λιγότερο ελκυστικούς για τα κουνούπια».

Για τον ίδιο λόγο συστήνεται τα έπιπλα ή τα φυτά που τοποθετούμε σε βεράντες ή κήπους να είναι και αυτά ανοιχτού χρώματος.  

Ποιο χρώμα τραβάει περισσότερο τα κουνούπια

Βέβαια, όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους και έτσι, όπως τονίζει η Dr. Zoe Williams στο ITV, το κόκκινο χρώμα - αν και ανοιχτό χρώμα - όχι μόνο δεν απωθεί τα κουνούπια, αλλά ίσα ίσα τα έλκει σαν μαγνήτης. 

«Φορώντας κόκκινα, βλέπουν την κόκκινη χρωστική ουσία στο δέρμα και αυτό τα τραβάει σε εμάς», δήλωσε, τονίζοντας ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά σπρέι που περιέχουν διαιθυλοτολουαμίδιο (DEET), το συστατικό που τα διώχνει με αποτέλεσμα να μην μας τσιμπάνε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA