Μενού
Νοσοκομείο
Το Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μια ενιαία εφαρμογή που θα απλουστεύει τη διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού με τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος Υγείας δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτή τη στιγμή, κάθε πολίτης που είναι εγγεγραμμένος σε προσωπικό ιατρό μπορεί να επισκεφθεί την πλατφόρμα http://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/main-menu για να κλείσει το ραντεβού του χωρίς χρέωση.

«Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι η επίσκεψη στον προσωπικό ιατρό, καθώς και η περαιτέρω παραπομπή σε ιατρό οποιασδήποτε ειδικότητας, αν απαιτείται, είναι πλήρως δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη», επισημάνει ο Υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, απαντώντας σε πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα.

Μέσω της ίδιας υπηρεσίας http://finddoctors.gov.gr/p-appointment/#/patients/main-menu οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού και στα Κέντρα Υγείας. Έτσι διασφαλίζεται «άμεση και εύκολη πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες», προσθέτει.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δωρεάν ραντεβού με ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/episkepse-kai-noseleia-se-nosokomeio/diathesimoteta-rantebou-me-giatrous-tou-eopuu. Η υπηρεσία αυτή ενισχύει «τη διαφάνεια και την προσβασιμότητα σε ιατρικές υπηρεσίες», συμπληρώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Για όσους, τέλος, επιθυμούν επίσκεψη στα νοσοκομεία (Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία ή Απογευματινά Ιατρεία), υπάρχει η πλατφόρμα https://1535.gr. Με την επισήμανση όμως ότι:

  • Οι επισκέψεις στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία είναι δωρεάν
  • Οι επισκέψεις στα Απογευματινά Ιατρεία συνεπάγονται κόστος

Ενσωμάτωση σε μία εφαρμογή

Όπως τονίζει ο Υπουργός, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης, το υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες κλεισίματος ραντεβού σε μία ενιαία εφαρμογή. Αυτό θα γίνει για να απλουστευθούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες.

«Αυτή η εξέλιξη επιδιώκει να καταστήσει την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες πιο άμεση, ευέλικτη και διαφανή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πολίτης μπορεί να διαχειρίζεται τις ιατρικές του ανάγκες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο», καταλήγει.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA