Μενού
meth
ΜΕΘ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αύξηση των νοσηλειών και πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καταγράφεται το τελευταίο διάστημα λόγω έξαρσης της γρίπης, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, η παραπάνω εικόνα «οφείλεται εν πολλοίς στα χαμηλά επίπεδα έγκαιρου εμβολιασμού», ενώ «τα περιστατικά κορονοϊού και οι νοσηλείες μειώθηκαν»

Επιπλέον αναφέρθηκε και στα περιστατικά στρεπτόκοκκου που παρουσιάζουν αύξηση φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και στα στην έξαρση κρουσμάτων ιλαράς.

Για την κλινική εικόνα που παρουσιάζουν οι ασθενείς με γρίπη τόνισε ότι «είναι με υψηλούς πυρετούς, με μεγάλη κακουχία, με ανθρώπους οι οποίοι περιέγραφαν σε εμάς, ότι δεν μπορούσαν να σηκωθούν από το κρεβάτι».

«Αυτή την κλινική εικόνα της γρίπης δεν την έχουμε συναντήσει πάρα πολλές φορές. Τα περιστατικά που πέρασαν γρίπη πέρασαν πολύ δύσκολα. Μας περιγράφουν και από τα τηλέφωνα την κλινική τους κατάσταση και δίνουμε τις οδηγίες», πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

«Έχουμε νοσηλείες για γρίπη. Συγκριτικά φέτος με προηγούμενες χρονιές έχουν αυξηθεί οι νοσηλείες για γρίπη», συμπλήρωσε.

Γρίπη: Τα αίτια της έξαρσης

Σε ερώτηση για τους λόγους έξαρσης της γρίπης, η ίδια σημείωσε: «Το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν είναι πάντα το ίδιο. Μπορεί να είναι κάπως πιο εξαντλημένοι, μπορεί να μην έχουνε κάνει τους εμβολιασμούς. Έπρεπε να υπήρχε μια καμπάνια πολύ νωρίτερα από το Σεπτέμβρη, για να μπορέσει ο κόσμος να καταλάβει ότι έπρεπε γρήγορα να πάει να κάνει το εμβόλιο, τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη».

«Η γρίπη θα φτάσει μέχρι τέλος Φλεβάρη, αρχές Μάρτη και πριν πέντε χρόνια τόσο είχε κρατήσει», συμπλήρωσε.

«Το θέμα της Covid έχει μειωθεί όσον αφορά τα περιστατικά και τις νοσηλείες, ενώ οι ιώσεις είναι σε έξαρση», είπε επίσης η Ματίνα Παγώνη.

Για τα περιστατικά στρεπτόκοκκου, υπογράμμισε: «Ειδικά Ευρώπη και στις υπόλοιπες χώρες είναι πάρα πολλά τα περιστατικά στρεπτόκοκκου, αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Αυτό που μας λυπεί ήταν οι θάνατοι. Είχαμε θανάτους αρκετούς από στρεπτόκοκκο. Συγκριτικά πάντα με προηγούμενες χρονιές. Γιατί πρέπει να γίνονται αυτές οι συγκρίσεις».

Σχετικά με τα κρούσματα ιλαράς, είπε ότι «στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά». Ωστόσο διευκρίνισε πως «ευτυχώς στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχουμε πολλά κρούσματα ιλαράς» και προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν με τις δύο δόσεις κατά της νόσου τα παιδιά τους γιατί «οι επιπλοκές είναι σοβαρές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA