Μενού
fagito
Τηγάνι, φαγητό | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι ντομάτες είναι από τα νόστιμα τρόφιμα που μπορούν να προσφέρουν πολλά στην υγεία μας. Περιέχει βιταμίνη C, κάλιο και φυλλικό οξύ που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. 

Σύμφωνα με την Express, περιέχουν επίσης το λυκοπένιο που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με το κόκκινο χρώμα της. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο διάφορων καρκίνων, βελτιώνει την υγεία του δέρματος και τονώνει την υγεία της καρδιάς. 

Σύμφωνα με μελέτη, η κατανάλωση ενός έως ενάμιση φλιτζανιών χυμού ντομάτας καθημερινά για κατά μέσο όρο έξι εβδομάδων θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, με τους ανθρώπους που το έκαναν να εμφανίζουν και χαμηλότερα ποσοστά χοληστερόλης. 

Η LDL χοληστερόλη φράζει τις αρτηρίες και αυξάνει των κίνδυνο ασθενειών, ακόμα και τον εγκεφαλικών. 

Οι ντομάτες αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL), η οποία βοηθά στην απορρόφηση της LDL από το αίμα και την μεταφέρει πίσω στο ήπαρ, όπου και ξεπλένεται από το σώμα. 

Ενώ οι ωμές ντομάτες μπορούν να προσφέρουν λυκοπένιο, συνιστάτε να επιλέξετε χυμούς, σάλτσες από φρέσκες ή κονσερβοποιημένες ντομάτες ή ακόμα και κέτσαπ.

Η μαγειρεμένη ντομάτα παράγει περισσότερο λυκοπένιο στον οργανισμό μας, καθώς η θερμότητα διασπά τα παχιά κυτταρικά τοιχώματα της ντομάτα. O Richard van Breemenαπό το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον προτείνει να στοχεύσουμε στα 0,03 γραμμάρια λυκοπενίου. 100 γραμμάρια σάλτσας ντομάτας περιέχουν περίπου 0,05 γραμμάρια. 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA