Μενού
Λεμόνι
Λεμόνι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το νερό με λεμόνι πλέον έχει γίνει μια παγκόσμια συνήθεια μέσα από τα social media, αλλά είναι όντως ωφέλιμο για την υγεία μας; 

Η διαιτολόγος, April Wiles, αποκάλυψε πως: «Η κατανάλωση νερού με λεμόνι ενθαρρύνεται επί του παρόντος από αρκετούς παράγοντες που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι προάγει την απώλεια βάρους, βελτιώνει το δέρμα, βοηθά στην πέψη και εξισορροπεί τα επίπεδα pH του σώματος. Ορισμένοι ισχυρισμοί που σχετίζονται με το νερό με λεμόνι βασίζονται σε στοιχεία, ενώ άλλοι όχι. 

Είναι τελικά ωφέλιμο για την υγεία;

«Το λεμόνι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της συνολικής ανοσίας, ειδικά καθώς περνάμε στην εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν πίνουμε πολύ νερό με λεμόνι», είπε η Wiles. 

Τα λεμόνια περιέχουν μικρή ποσότητα βιταμίνης C η οποία έχει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου, του δέρματος, της καρδιάς, των οστών και του ανοσοποιητικού. 

Μια η δύο σταγόνες λεμονιού στο νερό βοηθάει καθώς μπορεί να μας κρατήσει ενυδατωμένους. Επίσης, τα λεμόνια προσθέτουν γεύση στο νερό, κάτι που μπορεί να το κάνει μια απολαυστική εναλλακτική λύση στα ροφήματα με ζάχαρη. 

Αν όμως δεν είναι αρκετό μπορείτε να προσθέσετε στέβια η φρούτο Μονκ. 

Όπως αναφέρει η Fox News, η διαιτολόγος πρόσθεσε πως είναι σημαντικό να επιλέγουμε μεταλλικό νερό που δεν διατηρείται σε πλαστικό για να πίνουμε ακόμα πιο υγιεινό νερό. 

Πόσο λεμόνι επιτρέπεται την ημέρα στη διατροφή μας

Είναι εντάξει ένα έως και δύο ποτήρια νερού με λεμόνι την ημέρα: «Ωστόσο, αν έχετε γαστρεντερικά προβλήματα όπως παλινδρόμηση οξέος αυτό μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα» είπε η διαιτολόγος.  

Επίσης, η υπερβολική κατανάλωση λεμονιού μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών ή να οδηγήσει σε ευαισθησία. Τόνισε πως είναι σημαντικό να μην τρώτε την φλούδα του λεμονιού, όπως κάνουν μερικά άτομα στο διαδίκτυο, διότι: «Η φλούδα περιέχει πολλά φυσικά φυτοφάρμακα για την προστασία του εσωτερικού του φρούτου και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φλεγμονή και προβλήματα στα νεφρά, όπως πόνο στις αρθρώσεις για μερικούς ανθρώπους». 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA