Μενού
Αρτηριακή πίεση
Αρτηριακή πίεση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η αρτηριακή πίεση ή υπέρταση κάνει την καρδιά να δουλεύει γρηγορότερα από το φυσιολογικό ώστε να αντλήσει αίμα σε όλο το σώμα. Αν δεν μειωθεί η αρτηριακή πίεση, μπορεί να επηρεάσει τα αιμοφόρα αγγεία και άλλα όργανα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια. Ο τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι η προσοχή στη διατροφή.

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού είναι γνωστό ότι προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση, καθώς το νάτριο που περιέχει κάνει το σώμα να συγκρατεί το νερό, το οποίο ασκεί πίεση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων μπλοκάροντας το αίμα.

Ένα μόνο κουταλάκι αλατιού την ημέρα είναι αναγκαίο 

Σύμφωνα με την Express, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα είναι αρκετή ώστε να περιορίσει την αρτηριακή πίεση. Δεν πρέπει να καταναλώνουμε πάνω από 6 γραμμάρια ημερησίως αλλά μια μικρή ποσότητα νατρίου βοηθάει τον οργανισμό μας. 

Συγκεκριμένα,  βοηθά στη διεξαγωγή των νευρικών παρορμήσεων, στη σύσπαση και χαλάρωση των μυών, καθώς και στη διατήρησή της σωστής ισορροπίας νερού και μετάλλων.

Είναι σημαντικό να προσέχουμε τη διατροφή μας γιατί πολλές τροφές περιέχουν αλάτι και μπορεί να οδηγήσουν στην περαιτέρω κατανάλωση του άθελα μας. 

Το ψωμί, η πίτσα, τα αλλαντικά, οι σούπες και τα αλμυρά σνακ είναι μερικές από αυτές τις τροφές που είναι καλό να τις ελέγχουμε πριν τις βάλουμε στην ημερήσια διατροφή μας. Επίσης, τα τυριά, τα πουλερικά και μερικά φάρμακα περιέχουν νάτριο.

Άλλοι τρόποι μείωσης της αρτηριακής πίεσης

Η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, η λιγότερη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί να βοηθήσει. 

Το κάπνισμα είναι εξίσου ένας παράγοντας που καταστρέφει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA