Μενού
fagito
Φαγητό | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Θέλετε να ξεκινήσετε μια πιο υγιεινή ζωή που συμπεριλαμβάνει και καλύτερη διατροφή; Ίσως να έχετε θεωρήσει κάποιες τροφές ωφέλιμες αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το walesonline, ​πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνουμε δεν είναι υγιεινά αλλά επεξεργασμένα, με αποτέλεσμα να έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία μας. 

Όπως σημειώνει η φιλανθρωπική οργάνωση British Heart Foundation, πάνω από το μισό της ενέργειας και των θερμίδων που δέχεται ένα άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται από επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία συνήθως επιλέγονται από τον κόσμο λόγω της ευκολίας τους και της γεύσης τους.  

Ποιες είναι αυτές οι τροφές 

Τα δημητριακά που τρώμε κάθε πρωί με το γάλα μπορεί να  τα θεωρούμε ως μια υγιεινή επιλογή αλλά σχεδόν όλα περιέχουν πολλά γλυκαντικά, ειδικά αυτά που περιέχουν σοκολάτα. Ακόμα και η γνωστή ως «υγιεινή» granola έχει γλυκαντικά, όπως το weetabix που εμπεριέχει βύνη κριθαριού η οποία χρησιμοποιείται για να προσθέσει ζάχαρη με έναν «κρυφό» τρόπο από τις εταιρείες.

Τα ψητά κονσερβοποιημένα φασόλια είναι από τα προϊόντα που περιέχουν πολλά πρόσθετα και συστατικά τα οποία μας είναι άγνωστα, όμως παραμένουν ένα σχετικά υγιεινό τρόφιμο.

Οι κονσέρβες με σούπα έχουν επίσης πολλά πρόσθετα και θεωρούνται επεξεργασμένο τρόφιμο. Για παράδειγμα μια κονσέρβα Heinz περιλαμβάνει κιτρικό οξύ.  

Οι έτοιμες σάλτσες που χρησιμοποιούμε για τα μακαρόνια είναι γεμάτες με συστατικά που δεν κάνουν καλό στην υγεία όπως άμυλο αραβοσίτου, κιτρικό οξύ και ξανθάνη.

Τα γιαούρτια με γεύσεις, περιέχουν σιρόπια φρούτων και γλυκαντικά αντί αληθινά φρούτα, ενώ μερικά περιέχουν την πηκτίνη γεγονός που τα κάνει ανθυγιεινά. 

Το λευκό ψωμί (μαζικής παραγωγής) είναι ένα από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και περιέχει γαλακτωματοποιητές, γαλακτυλικό νάτριο. Αν και δεν είναι όλα τα κρέατα επεξεργασμένα το ζαμπόν και τα λουκάνικα είναι.

Παρόλο που τα πατατάκια είναι γνωστή επεξεργασμένη τροφή, κυκλοφορούν και κάποιες παραλλαγές που χαρακτηρίζονται ως υγιεινές επειδή έχουν λιγότερο λίπος και θερμίδες. Όμως περνάνε από την ίδια ακριβώς επεξεργασία με κάθε άλλο και περιλαμβάνουν αρνητικά για την υγεία μας συστατικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.