Μενού
Ιπποφαές
Ιπποφαές | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα γενικά άγνωστο στην Ελλάδα πορτοκαλί φρούτο προερχόμενο από τον Καναδά, τη βόρεια Ευρώπη και την Ασία είναι μία «υπερτροφή» που μπορεί να φέρει την επανάσταση στη διατροφή σας και την απώλεια κιλών, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Όπως γράφει η New York Post, πρόκειται για το θαλάσσιο ιπποφαές, πλούσιο σε βιταμίνες, μαζί με ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, ανερχόμενο προϊόν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής ως ευρέως διαθέσιμη υγιεινή επιλογή αδυνατίσματος, όπως είπαν ερευνητές του Memorial University of Newfoundland.

«Το ιπποφαές είναι μια μοναδική καλλιέργεια με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης», δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης, Renan Danielski.

Μικρό αλλά θαυματουργό

«Δημοφιλές στην Ασία και τη Βορειοδυτική Ευρώπη, υπάρχει η ευκαιρία να αναπαραχθεί αυτή η επιτυχία στη Βόρεια Αμερική αξιοποιώντας τις μοναδικές ιδιότητες των τοπικών ποικιλιών», είπε ο ερευνητής για το θαλάσσιο ιπποφαές.

Εισήχθη αρχικά στον Καναδά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αφού κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι είχε τη δυνατότητα να πωληθεί ευρέως. Η νέα έρευνα έχει συνδέσει ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία με το θαυματουργό μούρο.

Είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά στοιχεία που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν σημαντικά οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία και επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι το εκχύλισμα ιπποφαούς είναι «υποσχόμενο» ως φυσικό «φάρμακο» κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη.

«Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την κατανόηση του πώς οι πολυφαινόλες του ιπποφαούς μπορούν να ρυθμίσουν τη φυσιολογία μας με ευεργετικό τρόπο. Μπορούμε να οραματιστούμε τη χρήση του για θεραπευτικούς και φαρμακολογικούς σκοπούς», πρόσθεσε ο Danielski.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA