Μενού
Αρτηριακή πίεση
Αρτηριακή πίεση | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είναι σημαντικό η υψηλή αρτηριακή πίεση πρέπει να προληφθεί προτού οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας, που κυμαίνονται από καρδιακές προσβολές έως και εγκεφαλικά. Το σωστό πρωινό είναι η ιδανική βοήθεια για τη ρύθμιση της πίεσης.

Νιφάδες βρώμης με φρούτα 

Η βρώμη περιέχει διαλυτικές φυτικές ίνες που μπορούν να απομακρύνουν την περίσσεια χοληστερόλης από την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, μειώνει την αντίσταση στα αιμοφόρα αγγεία διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε έλεγχο. 

Μπορείτε να προσθέσετε και μπανάνες και μούρα καθώς το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης εξουδετερώνοντας τις επιδράσεις του νατρίου και στη χαλάρωση των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας την πίεση πάνω τους.

Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων από βλάβες και φλεγμονές, συμβάλλοντας στον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Γιαούρτι 

Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες που πολεμούν το νάτριο, το οποίο θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες αιτίες υψηλής αρτηριακής πίεσης, με τους ειδικούς να προτρέπουν να διατηρήσετε την πρόσληψη κάτω από τα έξι γραμμάρια αλατιού την ημέρα.

Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες του γιαουρτιού θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση του κορεσμού και του βάρους, κάτι που παίζει ρόλο στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Το γιαούρτι με φρούτα βοηθάει ακόμα περισσότερο. 

Δημητριακά ολικής 

Όπως η βρώμη έτσι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν φυτικές ίνες που επιδρούν αργά και σταθερά στα επίπεδα σακχάρου το αίματος και στην σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης. Τα δημητριακά ολικής με τα λιγότερα σάκχαρα και τουλάχιστον τρία γραμμάρια φυτικών ινών είναι τα πιο κατάλληλα, σύμφωνα με την Express

Αυγά 

Περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης και σε συνδυασμό με σπανάκι, ντομάτες και πιπεριές παρέχει στον οργανισμό και φυτικές ίνες. Δεν πρέπει όμως να βάλετε πολύ αλάτι. 

Τοστ ολικής με αβοκάντο 

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λίπη και βασικά μεταλλικά στοιχεία καλίου που μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Τα λίπη αυτά βοηθούν στην βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην μείωση της φλεγμονής αιμοφόρα αγγεία, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. 

Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει και η μείωση των επεξεργασμένων τροφίμων όπως στιγμιαίες επιλογές και είδη παντοπωλείου γεμάτα με αλάτι και ζάχαρη.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA