Στην Πάδοβα της βόρειας Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση στον κόσμο, «παλλόμενης καρδιάς».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, αλλά η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα (11/12).
Λήπτης είναι ένας 65χρονος, ο οποίος πάσχει από καρδιοπάθεια λόγω ισχαιμίας.
Μέχρι τώρα, κατά τις μεταμοσχεύσεις η καρδιά σταματούσε να χτυπά, αλλά χάρη σε αυτήν τη νέα τεχνική θα εξασφαλίζεται η ταχύτερη ανάρρωση του λήπτη και μια ικανοποιητικότερη καρδιακή λειτουργία, χωρίς κυτταρική ζημιά.
Οι επιστήμονες εξήγησαν πως στην Πάδοβα η καρδιά ξανάρχισε, με τη βοήθεια μηχανικής υποστήριξης, να χτυπά μόλις πραγματοποιήθηκε η λήψη της από νεκρό δότη και ότι κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί.
Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο της Πάδοβας, από την ομάδα του καρδιοχειρουργού, καθηγητή Τζίνο Τζερόζα.
Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή εξελίσσεται ομαλά και αναμένεται να πάρει εξιτήριο πριν από τα Χριστούγεννα.
«Κάθε φορά που η καρδιά σταματά να χτυπά, προκαλείται μια ουσιαστική ζημιά. Αυτή η νέα τεχνική μπορεί στο εξής να χρησιμοποιηθεί και από άλλους χειρουργούς σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο καθηγητής Τζερόζα.
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
- Το επικίνδυνο μήνυμα που στέλνει στη Βόρεια Κορέα ο πόλεμος του Τραμπ στο Ιράν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.