Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Συχνά βάζουμε φαγητό στο ψυγείο με σκοπό να το καταναλώσουμε αργότερα, αλλά μερικά τρόφιμα δεν πρέπει να ψύχονται καθώς γίνονται πολύ γρήγορα τοξικά.

Σύμφωνα με την Express, η Dimple Jangda, ειδικός για την υγεία του εντέρου αποκάλυψε τα τέσσερα τρόφιμα που δεν πρέπει να φάμε αν μπουν στο ψυγείο 

Σκόρδο

«Ποτέ μην αγοράζετε ξεφλουδισμένο σκόρδο και μην το βάζετε στο ψυγείο γιατί πιάνει μούχλα πολύ γρήγορα, η οποία έχει συνδεθεί με τον καρκίνο», είπε η ειδικός.

Προτείνει να αγοράζουμε πάντα φρέσκο σκόρδο με φλούδα και να την αφαιρούμε μονάχα όταν πρόκειται να μαγειρευτεί. 

Δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο επειδή οι βολβοί του σκόρδου έχουν χαμηλή οξύτητα και είναι επιρρεπείς στο Clostridium botulinum, το οποίο προκαλεί την αλλαντίαση. 

Κρεμμύδι

Παρόλο που είναι «ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες», η Jangda λέει ότι όταν το βάζουμε στο ψυγείο «το άμυλο αρχίζει να μετατρέπεται σε ζάχαρη και πιάνει μούχλα». 

Άρα, την επόμενη φορά που θα σας μείνει το μισό κρεμμύδι μην το βάλετε στο ψυγείο γιατί «μαζεύει όλα τα ανθυγιεινά βακτήρια». 

Τζίντζερ

Ακριβώς το ίδιο με τα παραπάνω, το τζίντζερ μπορεί και πιάνει μούχλα πολύ γρήγορα όταν μπαίνει στο ψυγείο. 

Ρύζι

Η ειδικός προειδοποιεί να μην αφήνουμε ποτέ μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο, παρόλο που «πολλοί άνθρωποι διατηρούν μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο λόγω της αντοχής στο άμυλο και πιστεύουν ότι βοηθά τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα». 

Στην πραγματικότητα το ρύζι είναι ένα από τα τρόφιμα που πιάνει μούχλα πολύ γρήγορα και σε περίπτωση που μπει στο ψυγείο, δεν θα πρέπει να μείνει πάνω από ένα 14ωρο, τονίζει η ειδικός.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA