Μενού
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος Κασσελάκης είναι πάλι εδώ! Αφού υπηρέτησε με πίστη τη «μαμά πατρίδα», αφού έσβησε και τα κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του, επέστρεψε σε... γνώριμα γήπεδα. Αυτά των life style εκπομπών.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μόνο από τα θεωρεία των προσκεκλημένων μπορεί να παρακολουθήσει συνεδριάσεις της Βουλής, αφού δεν είναι Βουλευτής και παρά τα σενάρια δεν... έκανε και προσπάθεια για να καταλάβει μια έδρα.

Ετσι σε συνεδριάσεις όπως αυτές της περασμένης εβδομάδας όπου έγινε... ροντέο δεν είχε το δικαίωμα λόγου, ακόμη κι δεν υπήρχαν στη μέση και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το... safe περιβάλλον των τηλεοπτικών εκλογών, επέστρεψε στην καθημερινότητα και έδωσε το σύνθημα για τις ευρωεκλογές. «Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω» ήταν η πομπώδης δήλωσή του από τις πολλές που έκανε στην εκπομπή του ALPHA.

Προφανώς και ως αρχηγός κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει αυτόν τον στόχο, όποτε γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο δρόμος για τις Ευρωεκλογές

Βέβαια ως τότε υπάρχουν μπροστά μας οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου και θα πρέπει να... δείξει χαρακτήρα. Μπορεί μετά το πρόσφατο συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν... θάψει τα τσεκούρια του πολέμου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όλα ρόδινα.

Εξάλλου φτάσαμε στον Απρίλιο, με δύο μήνες πριν στηθούν οι κάλπες κι ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί υποψήφιοι, παρά μόνο «υποψήφιοι για να είναι υποψήφιοι».

Μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο, που δεν αποκλείεται να προκαλέσει και... μουρμούρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ήταν φανερό από την πρόσφατη διαδικασία στη Βουλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πάρει κάτι, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που πιστώθηκε πολλά από τα credits ειδικά μετά τις παραιτήσεις των δύο υπουργών.

Ο Σωκράτης Φάμελος είχε μια σωστή και σοβαρή στάση αλλά ως εκεί. Τίποτα περισσότερο, αφού δυσκολεύτηκε αρκετά για να... καλύψει την γκάφα του προέδρου του με την ατάκα περί «ξένων παρατηρητών στις εκλογές».

Γκάφα μεγατόνων, που δείχνει και την... ελαφρότητα ακόμη με την οποία αντιμετωπίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σοβαρά ζητήματα. Ενδεικτικό της απειρία του βέβαια. Οπότε κι ελαφρυντικό.

Το θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αν μπορεί το επόμενο δίμηνο να... φορτσάρει πολιτικά ή θα αρκεστεί στα τσιτάτα του TikTok και των lifestyle εκπομπών, που όμως δεν μπορούν να επιφέρουν αλλαγές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA