Μενού
champions league.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αντίθετοι με τη τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού κρίθηκαν, από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κανόνες της UEFA σχετικά με την έγκριση ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, όπως η Super League, που φιλοδοξεί «απόσχιση» από το Champions League. 

Στην απόφασή του, το δικαστήριο διευκρινίζει ότι το σχέδιο της Super League, με επικεφαλής αρκετούς από τους πλουσιότερους συλλόγους, «δεν πρέπει απαραίτητα να εγκριθεί», τονίζοντας ότι διέπει γενικά τους κανόνες της FIFA και της UEFA και όχι για το συγκεκριμένο έργο.

Όπως προκύπτει από την απόφαση και μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ποδοσφαιρικοί φορείς UEFA και FIFA παραβίασαν τη νομοθεσία της ΕΕ όταν εμπόδισαν τον σχηματισμό της ευρωπαϊκής Super League (ESL).

Το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η FIFA και η UEFA έκαναν κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης τους, απαγορεύοντας στους συλλόγους να συμμετέχουν στην ESL, αλλά πρόσθεσε ότι η νέα διοργάνωση, μπορεί να μην εγκριθεί.

Η εταιρεία αθλητικής ανάπτυξης A22, που ιδρύθηκε για να βοηθήσει στη δημιουργία της ESL, είχε ισχυριστεί ότι η UEFA και η FIFA, κατείχαν μονοπωλιακή θέση, που παραβίαζε τον νόμο περί ανταγωνισμού και ελεύθερης κυκλοφορίας της ΕΕ.

«Κερδίσαμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι δωρεάν» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της A22, Μπερντ Ράιχαρτ και πρόσθεσε: «Τα κλαμπ είναι πλέον απαλλαγμένα από την απειλή των κυρώσεων και ελεύθερα να καθορίσουν το μέλλον τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA