Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πλέον «ροζ» σκάνδαλο στην πολιτική που οι περισσότεροι θυμούνται είναι η κρυφή ερωτική σχέση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον με την Μόνικα Λεβίνσκι. Ο Μπιλ Κλίντον ως τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε παραδεχθεί ότι είχε (όπως ανέφερε ο ίδιος) «ανάρμοστη σχέση» με την Λεβίνσκι όσο εκείνη εργαζόταν στον Λευκό Οίκο το 1995-1996. Η υπόθεση και οι επιπτώσεις της (που περιελάμβαναν την παραπομπή του Κλίντον ) έγιναν αργότερα γνωστές ως το σκάνδαλο Κλίντον-Λεβίνσκι. Η μόνη που βγήκε κερδισμένη από το εν λόγω σκάνδαλο ήταν η σύζυγός του Χίλαρι που η δημοτικότητά της αυξήθηκε. Το 2015 έβαλε υποψηφιότητα για το χρίσμα της προεδρίας και ηττήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται και αυτός στη λίστα με τα ροζ σκάνδαλα.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Ματ Χάνκοκ μετά το ροζ σκάνδαλο με συνεργάτιδά του

Παρόλα αυτά, τα ροζ σκάνδαλα συνεχίζονται με παρόμοιες περιπέτειες και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις με πολιτικούς. Με αφορμή το νέο σκάνδαλο της πολιτικής σκηνής κατά το οποίο ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, πατέρας τριών παιδιών, απαθανατίστηκε να φιλά στενή του συνεργάτιδα σε γραφείο του υπουργείου, με αποτέλεσμα να υποβάλλει την παραίτησή του, ακολουθούν οι φορές που άνδρες με πολιτική εξουσία έγιναν πρώτο θέμα σε ταμπλόιντ και κίτρινο Τύπο για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. 

Μοσέ Κατσάβ: Παρενοχλούσε όλες τις εργαζόμενες του γραφείου του

Πρόεδρος του Ισραήλ από το 2000 έως το 2007. Ο πρώτος πρόεδρος της χώρας που ανέλαβε για 7ετία. Σε αυτόν ανήκει η ιδέα του Τείχους για τους Παλαιστίνιους, με σκοπό να μη συμβαίνουν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Το 2007 επήλθε η πολιτική του αυτοκτονία. 

Ο Κατσάβ ανακρίθηκε στις 23 Αυγούστου 2006 από την αστυνομία για πρώτη φορά σχετικά με κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του την προηγούμενη ημέρα και κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Toν Οκτώβριο του 2006 η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σχετική τρίμηνη προανάκριση έδειξε πως εναντίον του Κατσάβ πρέπει να ασκηθεί δίωξη για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και άλλα εγκλήματα εναντίον γυναικών υφισταμένων του.

Πρόκειται για τις πιο σοβαρές κατηγορίες που έχουν ποτέ διατυπωθεί εναντίον εν ενεργεία ανώτατου αξιωματούχου στο Ισραήλ. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έγινε μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που ξεκίνησε μετά την κατάθεση μηνύσεων εκ μέρους γυναικών που στο παρελθόν είχαν εργαστεί στο γραφείο του Κατσάβ. Στις 23 Ιανουαρίου 2007 ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του, με αποτέλεσμα να θέσει εαυτόν σε διαθεσιμότητα για τρεις μήνες και τελικά να παραιτηθεί πριν την λήξη της θητείας του, τον Ιούλιο του 2007. Τα καθήκοντά του ανέλαβε η Πρόεδρος της Βουλής, Ντάλια Ιτσίκ. Η δίκη του για την υπόθεση βιασμού ξεκίνησε στις 14 Μαΐου του 2009.

Στις 22 Μαρτίου 2011 ο Κατσάβ καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο σε επταετή κάθειρξη για βιασμό και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο Μοσέ Κατσάβ αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους στις 21 Δεκεμβρίου 2016, αφού είχε εκτίσει πέντε έτη κάθειρξης.

Μαρκ Φόλεϊ: Είχε «αδυναμία» σε ιστοσελίδες με νεαρά αγόρια

Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, του οποίου η καριέρα κατέρρευσε το 2006, επειδή είχε «αδυναμία» σε ιστοσελίδες με νεαρά αγόρια και κάλεσε έναν ανήλικο στο σπίτι του, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή. Λέγεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο Κογκρέσο, ο Φόλεϊ και ο νεαρός έκαναν ιντερνετικό σεξ.

Ο πρώην βουλευτής της Φλόριντα διατελούσε μάλιστα μέλος της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για αγνοούμενα και κακοποιημένα παιδιά. Μετά την αποκάλυψη απολογήθηκε και ανακοίνωσε πως έχει εισαχθεί σε κέντρο απεξάρτησης από το αλκοόλ. Όμως, τα προβλήματα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν σταμάτησαν εκεί.

Και μολονότι ο Τζορτζ Ο.Μπους εξέφρασε αγανάκτηση και απογοήτευση για τις ενέργειες του Φόλεϊ, στήριξε τον πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Ντένις Χάστερτ, που βρισκόταν αντιμέτωπος με φωνές για την παραίτησή του κατηγορούμενος ότι γνώριζε και αγνόησε την όλη υπόθεση.

Παραιτήθηκε από το Κογκρέσο στις 29 Σεπτεμβρίου 2006. Το FBI πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του για να βρουν στοιχεία, αλλά όλες οι έρευνες έληξαν ανεπιτυχώς. 

Λάρι Κρέγκ: Ένας ομοφοβικός ομοφυλόφιλος

Έναν χρόνο μετά το σκάνδαλο του Μαρκ Φόλεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Αϊντάχο, Λάρι Κρεγκ παρενόχλησε σεξουαλικά κάποιον που αποδείχθηκε ότι ήταν αστυνομικός με πολιτικά στο αεροδρόμιο της Μινεάπολις.Συνελήφθη για ανάρμοστη συμπεριφορά στις ανδρικές τουαλέτεςκαι από τότε, μετά από 28 χρόνια καριέρας, εξαφανίστηκε. 

Αν και δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι ήταν ομοφυλόφιλος, ο Κρεγκ ανακοίνωσε την 1η Σεπτεμβρίου 2007 ότι θα παραιτηθεί από τη Γερουσία. Ωστόσο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2007,  αντέστρεψε αυτήν την απόφαση και αποφάσισε να ολοκληρώσει το υπόλοιπο της θητείας του και απλά επέλεξε να μην υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή το 2008 και να εξαφανιστεί. 

Το χειρότερο από όλα ήταν ότι η τριακονταετής σχεδόν καριέρα του βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε ομοφοβικά παραληρήματα. 

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «Καλύτερα να σου αρέσουν τα κοριτσάκια, παρά να είσαι γκέι»

Ίσως το πρώτο όνομα πολιτικού τον 21ο αιώνα που έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε τη φράση «ροζ σκάνδαλο». Το συγκεκριμένο μάλιστα περιλαμβάνει όλα τα συστατικά ενός πρωτοσέλιδου ταμπλόιντ: 17χρονη μαροκινή, χορεύτρια, πριβέ πάρτι για τον πρωθυπουργό και τους καλεσμένους του με χαρέμια γυναικών, πληρωμένο σεξ, και το γνωστό θράσος του Καβαλιέρε, ο οποίος απαντώντας στις επικρίσεις είχε δηλώσει «καλύτερα να σου αρέσουν τα όμορφα κορίτσια, παρά να είσαι γκέι». Το όνομα της ανήλικης ήταν Καρίμα ελ Μαχρούνγκ και το καλλιτεχνικό της Ρούμπι Ρουμπακουόρι, δηλαδή Ρούμπι η Καρδιοκλέφτρα και ήταν από παιδί ακόμα πρωταγωνίστρια σε θεάματα ακατάλληλα για την αθωότητα της ηλικίας της

Η τότε ανήλικη Ρούμπι υποστήριξε αργότερα πως ήταν παρούσα σε τουλάχιστον 13 ιδιωτικά πάρτι, που οργάνωσε ο πρωθυπουργός  στη βίλα του, μέσα σε ένα χρόνο, όταν ακόμη προσπαθούσε να "εισχωρήσει" στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης.

«Μην πεις τίποτα και θα σε γεμίσω χρυσάφι»

Σε μια από τις συνδιαλέξεις που δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica, η Ρούμπι Ρουμπακουόρι λέει ότι ο Μπερλουσκόνι της είχε προτείνει να της δώσει πολλά χρήματα για να κρατήσει το στόμα της κλειστό: Με πήρε και μου είπε:"Ρούμπι, θα σου δώσω όσα χρήματα θέλεις, θα σε πληρώσω, θα σε γεμίσω χρυσάφι, αλλά το σημαντικό είναι να τα κρατήσεις όλα κρυφά. Μην πεις τίποτα σε κανένα."

Σε άλλη τηλεφωνική συνδιάλεξη, που δημοσιεύτηκε στην Corriere della Sera, η Ρούμπι συγκρίνει τον εαυτό της με την Νοέμι Λετίτσια, τη 18χρονη "προστατευόμενη" του ιταλού πρωθυπουργού, η οποία τον αποκαλούσε "μπαμπάκα" και αποτέλεσε την αιτία του χωρισμού του από τη σύζυγό του Βερόνικα Λάριο.

Στις 24 Ιουνίου 2013, καταδικάστηκε για σεξ επί πληρωμή με ανήλικη και για κατάχρηση εξουσίας, στην προσπάθειά του να κουκουλώσει την υπόθεση. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 7 χρόνια φυλάκιση και ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Άσκησε έφεση και η ποινή έμεινε ανεκτέλεστη, μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του, που ίσως πάρει αρκετά χρόνια.

Ντομινίκ Στρος Καν: Η καμαριέρα που «καθάρισε» ένα κύκλωμα πορνείας 

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 14 Μαΐου του 2011 κατηγορήθηκε για τον βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης. Το δικαστήριο είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της καμαριέρας, με την οποία ο Στρος Καν έκλεισε μία οικονομική συμφωνία τον Δεκέμβριο του 2012 για να κλείσει η υπόθεση.

Ακολούθως, ο απολύθηκε από το ΔΝΤ και έκλεισε η πολιτική του καριέρα στη Γαλλία. Από τότε δεν έπαψε να απασχολεί τις Αρχές και τα ΜΜΕ, αφού κατηγορήθηκε για προαγωγός, αφού φέρεται να συμμετείχε σε κύκλωμα που διοχέτευε ιερόδουλες σε οίκο ανοχής της πόλης Λιλ, στη Γαλλία.

Φρανσουά Ολάντ: Έστειλε την γυναίκα του στο νοσοκομείο από το σοκ 

Η ερωτική σχέση του Ολάντ με την κατά πολύ νεότερη Ζιλί Γκαγιέ είχε προκαλέσει θόρυβο όταν αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2014, από το περιοδικό Closer. Το ζευγάρι είχε κρυφό δεσμό όσο ο Ολάντ συζούσε ακόμη με την Βαλερί Τριερβελέρ στο προεδρικό μέγαρο και η αποκάλυψη είχε προκαλέσει σκάνδαλο και οδήγησε στην αποχώρηση της τελευταίας. Νοσηλεύτηκε μάλιστα για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο με κατάθλιψη, δηλώνοντας πως είναι σοκαρισμένη. 

Από τότε Ολάντ και Γκαγιέ ζούσαν τον έρωτά τους διακριτικά, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2011 μέσω της πρώην συντρόφου και μητέρας των παιδιών του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Ο Ολάντ εγκατέλειψε τη Ρουαγιάλ το 2007 για την πρώτη κυρία Βαλερί Τριερβελέρ.

Το Closer αναφέρει ότι η ηλικίας 41 ετών Γκαγιέ συστήθηκε στον 59χρονο Ολάντ ως μια από τις ηθοποιούς που υποστήριζαν τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ στη διάρκεια της αποτυχημένης προσπάθειάς της να εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας το 2007.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ανάμεσα στον Ολάντ και την Γκαγιέ, η οποία ήταν χωρισμένη και μητέρα δυο παιδιών, υπήρξε έλξη από την πρώτη στιγμή η οποία πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε σχέση. Το ειδύλλιο ατόνησε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και αναθερμάνθηκε πάλι στα μέσα του 2013. Πλέον δεν είναι μαζί. 

Ντόναλντ Τραμπ: Η εξωσυζυγική σχέση και το «πέος σαν μανιτάρι»

Η Στόρμι Ντάνιελς υποστήριξε πως είχε σεξουαλικές με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούλιο του 2006.Σε συνέντευξη της στο CBS, η ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές, όταν αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τη σχέση της με τον πρώην Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συνέντευξη που μεταδόθηκε από την εκπομπή «60 Λεπτά» έφερε σε ακόμα πιο άβολη θέση τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο. Η Ντάνιελς μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το θέμα, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα «The Wall Street Journal» τον Ιανουάριο του 2018. 

Η εφημερίδα είχε γράψει τότε για την «εξωσυζυγική σχέση» του Ντόναλντ Τραμπ με τη Στέφανι Κλίφορντ, όπως είναι το πραγματικό όνομα της ηθοποιού, υποστηρίζοντας ότι ένας από τους πιστότερους δικηγόρους του Αμερικανού προέδρου, ο Μάικλ Κόεν, της είχε δώσει 130.000 δολάρια για να «αγοράσει» τη σιωπή της, μερικές ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με την Ντάνιελς η επαφή των δύο διήρκησε έναν χρόνο. Υποστηρίζει ακόμη ότι ο Τραμπ της υποσχέθηκε μια θέση στην τηλεοπτική εκπομπή «The Celebrity Apprentice», της οποίας και ήταν κεντρικός παρουσιαστής. Η Ντάνιελς ποτέ δεν εμφανίστηκε στο τηλεοπτικό πλατό, δίπλα στον Τραμπ.

Στο βιβλίο της "Full Disclosure" η κατά κόσμον Νάταλι Κλίφορντ γράφει για τις ερωτικές περιπτύξεις της με τον μεγιστάνα, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για την τριχοφυΐα του μεγιστάνα που τον παρομοιάζει με γέτι, προσθέτοντας πως «το πέος του θύμιζε μανιτάρι από το ηλεκτρονικό παιχνίδι "Mario Kart"», 

Σημειώνεται, πως πέρα από μερικές χιλιάδες ευρώ που καλείται να πληρώνει ο Τραμπ μηνιαίως στην Ντάνιελς μετά το σκάνδαλο και την περαιτέρω πτώση της δημοτικότητάς του, δεν υπέστη κάτι άλλο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA