Μενού
  • Α-
  • Α+

Εννέα ημέρες μετά το ταξίδι του Ρίτσαρντ Μπράνσον στο διάστημα με το Virgin Galactic ήρθε η σειρά του Τζεφ Μπέζος να... εκτοξευθεί. Μαζί με το πλήρωμα του διαστημοπλοίου της Blue Origin ο Jeff Bezos έκανε -από μια περιοχή στην έρημο του δυτικού Τέξας- ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το χείλος του διαστήματος με το New Shepard και γυρίζει στην γη. 

Διαβάστε ακόμη: Live streaming: Η πτήση στο διάστημα του Jeff Bezos

Δύο λεπτά μετά την πτήση, η κάψουλα χωρίστηκε από τον πύραυλό της και συνέχισε προς τα πάνω προς τη γραμμή Karman - το πιο ευρέως αναγνωρισμένο όριο του διαστήματος, 106 χιλιόμετρα πάνω. Το Unity της Virgin Galactic με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον έφτασε στα 88 χιλιόμετρα. 

Οι επιβάτες βίωσαν περίπου τέσσερα λεπτά χωρίς βάρος, και κατάφεραν να ξεκουραστούν από τα καθίσματά τους για να επιπλέουν και να απολαύσουν τη θέα του πλανήτη μας που βρισκόταν πολύ πιο κάτω.

Το New Shepard, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Blue Origin του Μπέζος, έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει την αναπτυσσόμενη αγορά του διαστημικού τουρισμού.

Αφού το καψάκιο φτάσει σε μέγιστο υψόμετρο περίπου 106 χιλιομέτρων (350.000 πόδια), ξεκινά η κάθοδος με την κάψουλα στην έρημο.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας βρέθηκε στην ίδια κάψουλα μαζί με τον αδερφό του Μαρκ Μπέζος, την 82χρονη πρωτοπόρο αεροπόρο Ουάλι Φανκ και τον 18χρονο Όλιβερ Ντέιμεν, έναν απόφοιτος Λυκείου που αποτελεί τον πρώτο επί πληρωμή πελάτη της εταιρείας καθώς ο πατέρας του είναι επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Somerset Capital Partners.

Ο Μπέζος είπε: «Η Ουάλι μας ξεπερνά όλους μας. Κατά τη διάρκεια του Ερμή 13, ήταν καλύτερη από όλους τους άντρες και μπορώ να εγγυηθώ ότι αυτό ισχύει ακόμα σήμερα».

https://twitter.com/NBCNews/status/1417482367019716617?ref_src=twsrc^tfw

Η πτήση πραγματοποιείται 9 ημέρες αφότου ο ανταγωνιστής δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε με το σκάφος της εταιρείας του Virgin Galactic. Ο ίδιος ο Jeff Bezos θέλησε να υποβαθμίσει οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τον Μπράνσον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA