Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τον ράπερ Travis Scott, καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που προκάλεσε χάος σε συναυλία, έχοντας μάλιστα «καταγράψει» και συλλήψεις στο πρόσφατο παρελθόν. Με αφορμή την τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld, όπου 8 νέοι άνθρωποι, από 14 έως 27 ετών, έχασαν τη ζωή τους από ποδοπάτημα ή ασφυξία και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, βγαίνουν στο φως οι στιγμές που ο ράπερ παρακινούσε το «διψασμένο» πλήθος να πλησιάσει τη σκηνή, διακινδυνεύοντας πολλές φορές τη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμη: Travis Scott: 14 ετών το νεότερο θύμα στη συναυλία του ράπερ - Τραγικές οι ιστορίες των νεκρών

Τώρα, ο Travis Scott είναι αντιμέτωπος με τρεις μηνύσεις από άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά στο φεστιβάλ AstroWorld του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, ο πρώτος μηνυτής, ο 23χρονος Krisitan Paredes, ζητά 1.000.000 δολάρια αποζημίωση για τα τραύματα που υπέστη και ακολούθησαν οι μηνύσεις ακόμα δύο νεαρών που βρέθηκαν στη συναυλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα της συναυλίας που μετατράπηκε σε τραγωδία, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον είπε ότι επισκέφτηκε τον Scott ​​στο βανάκι του για να εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την συσσώρευση του πλήθους, σύμφωνα με τους New York Times.

Travis Scott: Συνελήφθη άλλες δύο φορές

Τέσσερα χρόνια πριν, ο Travis Scott είχε συλληφθεί σε συναυλία στο Ρότζερς, κατά την οποία παρακινούσε νεαρούς να περάσουν τα κάγκελα ασφαλείας και να ανέβουν στη σκηνή. Η αναφορά της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι ο Jaques Webster, που είναι το πραγματικό όνομα του σταρ, τέθηκε υπό κράτηση για υποκίνηση ταραχών, άτακτη συμπεριφορά και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Και σε εκείνη τη συναυλία υπήρξαν τραυματίες, μεταξύ των οποίων κι ένας αστυνομικός, αλλά ο Scott αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, αν και ήταν η δεύτερη φορά που συνελήφθη γι΄ αυτό το λόγο.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpermalink.php%3Fstory_fbid%3D1475990745806374%26id%3D383693515036108&show_text=true&width=500

Η πρώτη φορά που συνελήφθη για πρόκληση ταραχών σε συναυλία του, ήταν τον Αύγουστο του 2015 στο Σικάγο. Πάλι, ο Travis Scott προκάλεσε τους θαυμαστές να περάσουν τα οδοφράγματα ασφαλείας και να ανέβουν στη σκηνή. Οι διοργανωτές έλεγαν τότε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν νεκροί, αλλά η ασφάλεια έθεσε γρήγορα τα πράγματα υπό έλεγχο και σταμάτησε τον Scott πέντε λεπτά μετά την εμφάνισή του. Ογδόντα πέντε άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αλλά οι παρευρισκόμενοι ήταν 100.000. Το θέμα δεν πήρε τη διάσταση που του αναλογούσε.

https://twitter.com/prospect_sounds/status/627581334135930880?ref_src=twsrc^tfw

Travis Scott: «Είμαι συντετριμμένος»

Ο Travis Scott που συνελήφθη κατά το παρελθόν δύο φορές, μετά την τραγωδία με 8 νεκρούς, ανήρτησε το Σάββατο στο Instagram μία ιστορία, στην οποία έλεγε ότι ήταν «συντετριμμένος» και ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην αναγνώριση των οικογενειών των θυμάτων». Υποστήριξε ακόμη πως δεν γνώριζε τι συνέβαινε και «δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Υποσχέθηκε επίσης στους θαυμαστές του ότι θα συνεχίσει να τους ενημερώνει για την έρευνα και τους είπε: «Συνεχίστε να κάνετε την προσευχή σας». Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, Τρόι Φίνερ, ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι ένας τρελός άνδρας έκανε ένεση με ναρκωτικά σε τουλάχιστον ένα άτομο εν μέσω του χάους που επικρατούσε εκείνη την ώρα στη συναυλία.

Τα σχετικά βίντεο που ανέβηκαν τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν τους παρευρισκόμενους στη συναυλία να ουρλιάζουν συνεχώς και πολλούς να φωνάζουν «σταμάτα τη συναυλία» ενώ δεκάδες στριμώχνονταν στο μπροστινό μέρος της σκηνής, άλλοι δεν άντεξαν και κατέρρευσαν με τους παρευρισκόμενους να τους ποδοπατούν. Υπάρχουν, όμως, και βίντεο που δείχνουν τα ασθενοφόρα να μπαίνουν στο φεστιβάλ και άλλους να χορεύουν ασταμάτητα πάνω σε αυτά. 

Το νεότερο σε ηλικία θύμα της συναυλίας του Travis Scott ήταν ο μόλις 14 ετών Τζον Χίλγκερτ. «Τα πάντα σε εκείνη τη νύχτα ήταν μια τραγωδία», είπε η Τρέισι Φόλκνερ, μητέρα του κολλητού φίλου του Χίλγκερτ από τότε που ήταν νήπιο. «Ο Τζον ήταν καλός μαθητής και αθλητής και τόσο ευγενικός. Ήταν ο πιο γλυκός και έξυπνος νέος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA