Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντίδραση του Travis Scott στη μοιραία συναυλία του Χιούστον στο Τέξας δεν ήταν καθόλου επαγγελματική. Οι πυροσβέστες τον προειδοποίησαν για τον πανικό που προκάλεσε, με ανθρώπους να ποδοπατούνται αλλά εκείνος συνέχιζε να τραγουδά για άλλα 37 λεπτά απτόητος. Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό: Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Το προσωπικό της συναυλίας αγνόησε τις εκκλήσεις των παρευρισκομένων να σταματήσει νωρίτερα η συναυλία, σύμφωνα με το Houston Chronicle. 

Διαβάστε ακόμη: Travis Scott: Εχει συλληφθεί στο παρελθόν για πρόκληση χάους σε συναυλία του - «Βροχή» οι μηνύσεις

Πολλοί είναι οι μεγάλοι σταρ που σε παρόμοια περιστατικά όχι μόνο δεν αντέδρασαν όπως ο Travis Scott αλλά διέκοψαν οι ίδιοι τη συναυλία τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου καλλιτέχνη είναι ο Michael Jackson, ο οποίος συχνά προκαλούσε λιποθυμίες σε fans, μόνο και μόνο βλέποντάς τον. Όταν όμως συνέβαινε αυτό και γινόταν αντιληπτό από τον ίδιο, μεριμνούσε ώστε τα άτομα αυτά να μεταφέρονται και να τους δίνονται οι πρώτες βοήθειες.

Το βίντεο επίσης που συγκρίνεται με το τραγικό συμβάν του Astroworld είναι μια συναυλία του Dave Grohl και των Foo Fighters το 2018 στη Μινεσότα, όπου ο DG σταμάτησε για λίγο τη ροή της συναυλίας, προκειμένου να βοηθήσει ένα αυτιστικό παιδί που βρισκόταν στο πλήθος. Συγκεκριμένα, έγραψε σε ένα tweet: 

https://twitter.com/Todd_Spence/status/1457202057421606913?ref_src=twsrc^tfw

Έπειτα, υπάρχει και η Billie Eilish, που επίσης διέκοψε τη συναυλία της το 2018 στην Στοκχόλμη, όταν κάποιοι από το πλήθος της φώναξαν πως ένα κορίτσι είχε λιποθυμήσει. Εκείνη σταμάτησε να τραγουδά και πέταξε ένα μπουκάλι με νερό προς το μέρος της, για να βεβαιωθεί ότι είναι καλά. Η συναυλία της Eilish ίσως να μην είχε τόσες χιλιάδες κόσμο όσες είχε αυτή του Travis, παρόλα αυτά όμως πολλοί κάνουν την σύγκριση.

https://www.tiktok.com/@mads_pan/video/7027595004981808390

Travis Scott: Δήλωνε συντετριμμένος αλλά είχε κάνει τα ίδια στο παρελθόν 

Μπορεί ο Travis Scott να δήλωνε συντετριμμένος για την τραγωδία με τους 8 νεκρούς και τους πολλούς τραυματίες στη συναυλία του, όμως στο παρελθόν είχε συλληφθεί και άλλες δύο φορές. Τέσσερα χρόνια πριν, ο Travis Scott είχε συλληφθεί σε συναυλία στο Ρότζερς, κατά την οποία παρακινούσε νεαρούς να περάσουν τα κάγκελα ασφαλείας και να ανέβουν στη σκηνή. Η αναφορά της αστυνομίας είχε αναφέρει ότι ο Jaques Webster, που είναι το πραγματικό όνομα του σταρ, τέθηκε υπό κράτηση για υποκίνηση ταραχών, άτακτη συμπεριφορά και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Και σε εκείνη τη συναυλία υπήρξαν τραυματίες, μεταξύ των οποίων κι ένας αστυνομικός, αλλά ο Scott αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, αν και ήταν η δεύτερη φορά που συνελήφθη γι΄ αυτό το λόγο.

Η πρώτη φορά που συνελήφθη για πρόκληση ταραχών σε συναυλία του, ήταν τον Αύγουστο του 2015 στο Σικάγο. Πάλι, ο Travis Scott προκάλεσε τους θαυμαστές να περάσουν τα οδοφράγματα ασφαλείας και να ανέβουν στη σκηνή. Οι διοργανωτές έλεγαν τότε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν νεκροί, αλλά η ασφάλεια έθεσε γρήγορα τα πράγματα υπό έλεγχο και σταμάτησε τον Scott πέντε λεπτά μετά την εμφάνισή του. Ογδόντα πέντε άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αλλά οι παρευρισκόμενοι ήταν 100.000. Το θέμα δεν πήρε τη διάσταση που του αναλογούσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA