Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση φόβου και πανικού βρίσκονται πολλοί Βρετανοί ομογενείς στην Ουκρανία, με πολλούς να ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ άλλους να αποφασίζουν να σταθούν στο πλευρό της πολιορκούμενης χώρας.

Διαβάστε επίσηςΣυρία: Αποτροπιασμός για το έγκλημα τιμής - Δολοφόνησαν την 5χρονη κόρη τους επειδή είχε βιαστεί

Σε άρθρο της Daily Mail καταθέτουν τις εμπειρίες τους Βρετανοί ομογενείς της Ουκρανίας, καθώς η σκιά του Βλαντίμιρ Πούτιν σκεπάζει απειλητικά τις ζωές τους. Απέναντι στην πιθανότητα επικείμενης εισβολής της Ρωσίας, πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να τα αφήσουν πίσω όλα, προκειμένου να μην ρισκάρουν τις ζωές τους, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να αμυνθούν στο πλευρό των γειτόνων τους.

Μεταξύ αυτών και ο 54χρονος Κεν Στιούαρτ από το Εδιμβούργο, ο οποίος μένει στην Ουκρανία εδώ και 15 χρόνια. Ανησυχεί τώρα για την ασφάλεια της γυναίκας και της κόρης του. «Αν τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλλουν μέσω της Λευκορωσίας θα ήταν εξοργιστικό, χτίσαμε μία ζωή εδώ... Το σχέδιο θα ήταν να φύγουμε προς τα δυτικά, για περισσότερη ασφάλεια».

Ο Στιούαρτ είχε συμμετάσχει στις διαδηλώσεις του Μαιντάν το 2013 με το συγκρότημά του, τους Bad Names, στηρίζοντας μία Ουκρανία προσκείμενη στη Δύση. 

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία κοινή προσπάθεια από ομογενείς διάφορων εθνικοτήτων για την οργάνωση διαδηλώσεων υπέρ της Ουκρανίας και κατά του Πούτιν, προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Σον Κέλι από την Οξφόρδη είναι ένας εκ των οργανωτών και στέκει στον αντίποδα όσων σκέφτονται να εγκαταλείψουν τη χώρα: «Με αηδιάζει αυτό που κάνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στους φίλους μας στην Ουκρανία και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τους υποστηρίξω», δηλώνει με ένα αποφασιστικό μήνυμα. Ο Σον, 26 χρόνια κάτοικος της Ουκρανίας, έχει μάλιστα καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο αντίστασης, καθώς έχει κανονίσει να φυγαδεύσει τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του πριν γυρίσει για να υπερασπιστεί του Κίεβο. «Δεν υπάρχει λέξη για τον "νταή" στα ουκρανικά, αλλά αυτό είναι ο Πούτιν και ο ελεύθερος κόσμος οφείλει να παλεύει ενάντια σε τέτοιους ανθρώπους», δηλώνει στο βρετανικό μέσο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA