Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η Ουκρανία και η Ρωσία είναι ανοιχτές σε συνομιλίες στη Βουδαπέστη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΟυγγαρίαςΠίτερ Σίγιαρτο σε βίντεο στο Facebook που δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής! Η Ουγγαρία προσφέρθηκε να πραγματοποιήσουν απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών στη Βουδαπέστη για να τελειώσει ο πόλεμος και οι δύο κυβερνήσεις ήταν ανοιχτές στην ιδέα, δήλωσε ο Σίγιαρτο. Ετσι δεν θα ήταν απίθανο τη δεδομένη χρονική στιγμή να δούμε τους Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή αν όχι αυτούς, εκπροσώπους των δύο χωρών.

«Ήταν λίγο αναζωογονητικό να διαβάσω την είδηση ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί μπορεί να είναι έτοιμοι να καθίσουν για συνομιλίες», είπε. «Υπήρξε μια συζήτηση για την τοποθεσία. Πρώτα ανέφεραν το Μινσκ, μετά τη Βαρσοβία, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία. Κάλεσα λοιπόν τον συνάδελφό μου Σεργκέι Λαβρόφ και του πρότεινα να γίνουν αυτές οι συνομιλίες στη Βουδαπέστη. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Γεννούν και μεταφέρουν νεογέννητα στα καταφύγια, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο

Επέδωσα αυτή την πρόταση και στην ουκρανική κυβέρνηση. Μόλις μίλησα με τον αρχηγό του προσωπικού του Προέδρου Zελένσκι. Ευτυχώς κανένας από τους δύο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, και ελπίζω ότι οι δυο τους θα δημιουργήσουν το άμεσο κανάλι που θα βοηθήσει να πραγματοποιηθούν αυτές οι συνομιλίες, στην Ουγγαρία εάν χρειαστεί, το συντομότερο δυνατό». Για περισσότερο από μια δεκαετία, η Ουγγαρία έχει καλλιεργήσει θερμούς δεσμούς με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκάρδιας συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν λίγες εβδομάδες προτού η Μόσχα εξαπολύσει την επίθεσή της στο Κίεβο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA