Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Σαρτανά στην Ουκρανία, ύστερα από νέα επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί άλλοι 6 νεκροί, 2 στο χωριό Σαρτανά και άλλοι 4 στο Μπουχάς. Η Ρωσία υποστηρίζει πως δεν έχει σχέση με την επίθεση στα χωριά αυτά και εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τους Ουκρανούς για προβοκάτσια. Η ελληνική πλευρά, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της Ρωσίας, με το υπουργείο Εξωτερικών να αναφέρει:

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην απάντησή του προς την ρωσική πρεσβεία της Αθήνας, η οποία αρνήθηκε τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Σαρτανά.  Το ελληνικό ΥΠΕΞ συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ότι αυτές τις ενέργειες «τις καταδικάζουμε απερίφραστα», ενώ καταλήγει:«Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών».

Αρνούνται οι Ρώσοι τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Σαρτανά

«Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές», ξεκαθάρισε λίγο αργότερα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη πως στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν, ενώ πρόσθεσε πως ταυτόχρονα «ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο». Τέλος, προειδοποίησε πως το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό.

Σκληρό βίντεο με πτώματα Ελλήνων από τον ρωσικό βομβαρδισμό αμάχων στο Σαρτανά

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε το Reader στο χωριό Σαρτανά στην Ουκρανία που βρίσκεται υπό ρωσική εισβολή με τα πτώματα των Ελλήνων να κείτονται στο δρόμο ύστερα από τον αεροπορικό βομβαρδισμό από ρωσικό μαχητικό σε κατοικημένη περιοχή. Τα κατάλοιπα του βομβαρδισμού είναι αποκαρδιωτικά και εκτός από τους νεκρούς φαίνεται το ρημαγμένο τοπίο από τα ρωσικά πυρά που δέχτηκε το χωριό από αέρος. Το χωριό που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την Μαριούπολη, δέχθηκε επίθεση το μεσημέρι του Σαββάτου με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 2 Ελληνες και να τραυματιστούν άλλοι 6 εκ των οποίων κι ένα παιδί, με ορισμένους εξ αυτών να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα βλήματα του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους έπληξαν σπίτια τα οποία φλέγονται ακόμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA