Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε το «παρών» στην ημερίδα «Ρωσία, μια χώρα ευκαιριών» κι αναφέρθηκε στον πόλεμο της Ουκρανίας, την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι. Μιλώντας για την εισβολή στο ουκρανικό έδαφος, ο αρχηγός του ρωσικού κράτους διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα ενεργήσει με συνέπεια και θα επιτύχει μια κατάσταση στην οποία η ζωή στο Ντονμπάς θα επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα. Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η τραγωδία που σημειώθηκε στο Ντονμπάς ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα υπέβαλε στο Κίεβο ειρηνευτικό σχέδιο για να λήξει ο πόλεμος

Μία από τις συμμετέχουσες στη συνομιλία, η 12χρονη Νταϊάνα, είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι πριν από οκτώ χρόνια μετακόμισε με τους συγγενείς της στη Σεβαστούπολη από το Λούγκανσκ. «Είπατε ότι έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή σας σε οκτώ χρόνια όταν φύγατε από το Λουγκάνσκ. Δυστυχώς, στο Λούγκανσκ και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, πολλά άλλαξαν επίσης με τα χρόνια, αλλά προς το χειρότερο, γιατί για οκτώ χρόνια, οι βομβαρδισμοί, οι επιθέσεις πυροβολικού και οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν εκεί. Και, φυσικά, ήταν πολύ, πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους», απάντησε ο Πούτιν.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «οι ζωές των ανθρώπων στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη, εξελίσσονταν διαφορετικά, αυτό είναι προφανές». «Αλλά ήταν η τραγωδία που έλαβε χώρα στο Ντονμπάς, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, που ανάγκασε, απλώς ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση, την οποία όλοι γνωρίζουν καλά σήμερα», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Πρωτίστως ο σκοπός αυτής της "επιχείρησης" είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς, τους δικούς μας ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς», κατέληξε ο Πούτιν.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν ανακοίνωσε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» ως απάντηση στο αίτημα των ηγετών των «δημοκρατιών» του Ντονμπάς για βοήθεια. Μεταξύ των αιτημάτων της Μόσχας είναι η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, το ουδέτερο και μη πυρηνικό καθεστώς αυτού του κράτους, η αναγνώριση της ρωσικής κατοχής της Κριμαίας και η κυριαρχία των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA