Μενού
  • Α-
  • Α+

Έγιναν σήμερα τα πρώτα μεγάλα βήματα προς την ελευθερία με την άρση των περιορισμών με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, το άνοιγμα του τουρισμού και το τέλος των SMS για αγορές και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Από σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου η χώρα βγαίνει σταδιακά -και με προσοχή- από την πολύμηνη καραντίνα λόγω κορονοϊού

Διαβάστε ακόμα: Άρση lockown: Όλα τα επόμενα βήματα μέχρι το Σεπτέμβριο - Τι ανοίγει Μάιο και Ιούνιο

Οι Αθηναίοι γέμισαν δρόμους και λιμάνια, οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στα νησιά και αρκετοί ήταν αυτοί που «ξεχύθηκαν» στην Ερμού για τα ψώνια τους.

Γέμισε ταξιδιώτες το λιμάνι του Πειραιά - Πέρασαν πάνω από 4.000 επιβάτες

«Γέμισε» εκδρομείς το λιμάνι του Πειραιά, κατά την πρώτη ημέρα της «ελευθερίας» και το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη από το πρωί και, όπως μετέδωσε το Mega, μέχρι τις 8 το απόγευμα της Παρασκευής είχαν φύγει πάνω από 4.000 επιβάτες.

Οι υπάλληλοι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, μαζί με τα εισιτήρια, ζητούσαν από τους επιβάτες τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν και αρκετοί ήταν αυτή που δεν τα είχαν μαζί τους.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ταξιδεύουν ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς προς τα νησιά, πρέπει να προσκομίσουν:

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση ή
  • Βεβαίωσης νόσησης, που θα ισχύει μετά τους δύο μήνες και έως και εννέα μήνες μετά
  • Αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή
  • Rapid test 24 ωρών ή
  • Self test 24 ωρών

«Χαμός» στους δρόμους - Σχεδόν 40.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια 

Αυξημένη ήταν η κίνηση στους δρόμους, σήμερα Παρασκευή, πρώτη μέρα της άρσης του lockdown και της επιστροφής στην κανονικότητα. Η ανταπόκριση των πολιτών, μετά από μήνες καραντίνας λόγω κορονοϊού, ήταν μεγάλη στο άνοιγμα των μετακινήσεων.

Περισσότερα από 38.000 οχήματα πέρασαν, από τις 06:00 έως τις 18:00, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής.

Ειδικότερα, από την Ελευσίνα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξήλθαν 19.377 οχήματα και από τις Αφίδνες 19.418. Παράλληλα, από τα ίδια διόδια, εισήλθαν 11.243 οχήματα (Ελευσίνα) και 13.970 (Αφίδνες).

Η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Τροχαία.

Πρώτη μέρα χωρίς sms στα μαγαζιά

Πρώτη ημέρα της κατάργησης των sms σε 13033 και 13032 σήμερα, μετά από μήνες καραντίνας λόγω κορονοϊού και αρκετοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους και έκαναν τη βόλτα τους στα καταστήματα. Σήμερα, Παρασκευή, σταμάτησε και η μέθοδος του click inside στο λιανεμπόριο.

Οι Αθηναίοι επισκέφθηκαν την Ερμού για τα ψώνια τους, χωρίς να στείλουν sms ή να κλείσουν ραντεβού. Ανακουφισμένοι δήλωσαν οι περισσότεροι που δε χρειάστηκε να στείλουν μήνυμα για τις μετακινήσεις τους αν και κάποιοι -μεταξύ σοβαρού και αστείου- δήλωσαν ότι το είχαν συνηθίσει!

Τουρισμός: «Ποδαρικό» με αισιοδοξία, χαμόγελα και αψίδες νερού

Επίσημη πρώτη για τον ελληνικό τουρισμό σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, με τους πρώτους τουρίστες να έχουν ήδη φτάσει σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Η Μύκονος, η Σύρος, η Ρόδος, το Ηράκλειο Κρήτης και η Καλαμάτα, καλωσόρισαν τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Επίσης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν φτάσει Ιταλοί τουρίστες ενώ προσγειώθηκε και μία πτήση από το Λονδίνο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.