Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρώτη ημέρα της κατάργησης των sms σε 13033 και 13032 σήμερα, μετά από μήνες καραντίνας λόγω κορονοϊού και αρκετοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους και έκαναν τη βόλτα τους στα καταστήματα. Σήμερα, Παρασκευή, σταμάτησε και η μέθοδος του click inside στο λιανεμπόριο.

Οι Αθηναίοι επισκέφθηκαν την Ερμού για τα ψώνια τους, χωρίς να στείλουν sms ή να κλείσουν ραντεβού. Ανακουφισμένοι δήλωσαν οι περισσότεροι που δε χρειάστηκε να στείλουν μήνυμα για τις μετακινήσεις τους αν και κάποιοι -μεταξύ σοβαρού και αστείου- δήλωσαν ότι το είχαν συνηθίσει!

Τουρισμός: «Ποδαρικό» με αισιοδοξία, χαμόγελα και αψίδες νερού - Ελπίδες για τη σεζόν

Επίσημη πρώτη για τον ελληνικό τουρισμό σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, με τους πρώτους τουρίστες να έχουν ήδη φτάσει σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Η Μύκονος, η Σύρος, η Ρόδος, το Ηράκλειο Κρήτης και η Καλαμάτα, καλωσόρισαν τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Επίσης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν φτάσει Ιταλοί τουρίστες ενώ προσγειώθηκε και μία πτήση από το Λονδίνο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. 

Με αισιοδοξία για μία καλή σεζόν, αλλά και με πιο... επίσημες υποδοχές, τοπικοί άρχοντες αλλά και κάτοικοι υποδέχονται τους τουρίστες. Αναμφισβήτητα, στη Μύκονο η υποδοχή των ταξιδιωτών ήταν εντυπωσιακή! Το πρώτο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο «Νησί των Ανέμων» ήταν της Qatar Airways. Από το πρωί βρίσκονταν στην πίστα προσγείωσης τα πυροσβεστικά οχήματα που δημιούργησαν τις υδάτινες αψίδες και ήχησαν τις σειρήνες τους για καλή τύχη στον τουρισμό του νησιού, σύμφωνα με το Mykonos Live Tv. 

Μετακίνηση εκτός νομού: Πρεμιέρα για τους ταξιδιώτες με πλοίο και αυτοκίνητο

Tο lockdown ήρθη, η μετακίνηση από νομό σε νομό άνοιξε και η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, μετά από μήνες καραντίνας λόγω κορονοϊού.Την πρώτη ημέρα, αυξημένη ήταν η κίνηση στα διόδια και στα κοντινά με την Αθήνα νησιά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα πλοία προς την Αίγινα έφευγαν γεμάτα και μάλιστα αρκετοί ήταν και τουρίστες. Στα διόδια της Ελευσίνας η κίνηση το πρωί της Παρασκευής ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα, αλλα αναμενόταν το μεσημέρι να αυξηθεί. Οι δρόμοι της Αθήνας είχαν πολλή κίνηση την πρώτη ημέρα της ελευθερίας, ενώ μεγάλη ήταν πολύ νωρίς το πρωί η ροή προς τα Μεσόγεια και προφανώς προς εξοχικές και παραθεριστικές κατοικίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA