Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τον κορονοϊό και την αυξητική εικόνα στα κρούσματα στα νησιά, τον καύσωνα που έθεσε σε έκτακτο συναγερμό όλο τον κρατικό μηχανισμό της χώρας αλλά και την κλιματική αλλαγή, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Αναφερόμενος στα 8 «κόκκινα» νησιά, όπως η Μύκονος, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι σε κάποια μέρη της Ελλάδας υπάρχει ασυδοσία. «Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία», σχολίασε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επειδή πολύ εύκολα κάποιοι κάνουν κριτική, όταν στην Μύκονο βλέπουμε τις συρροές να μειώνονται και πως βλέπουμε σταθεροποίηση της κατάστασης, αυτό σημαίνει πως τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλείσει η Μύκονος», συμπλήρωσε.

Δεν μπορεί σε κάθε μπαρ, σε κάθε κλαμπ να υπάρχει και από ένας αστυνομικός, σημείωσε. «Υπάρχουν επιχειρηματίες που προσπαθούν και πρέπει να τους αναγνωριστεί. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει για τους λίγους. «Εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα μέτρο και να στοχοποιήσουμε τα νησιά», συμπλήρωσε, «όταν όμως βλέπουμε πως υπάρχουν συρροές, εμείς πρέπει να προφυλάξουμε τους ανθρώπους».

Είναι σαφές ότι κυβέρνηση και ειδικοί έχουν δώσει τελεσίγραφο στα νησιά, όπως η Μύκονος, για να εφαρμοστούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, διαφορετικά θα υπάρξει νέο μίνι lockdown. Δεν είναι τυχαίο ότι και την Παρασκευή η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Μύκονο, τονίζοντας ότι τα σοκάκια της Μυκόνου δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εξωτερικοί χώροι

Στο στόχαστρο τα 8 «κόκκινα» νησιά - Ελεγχοι για να τηρούνται τα μέτρα

Η κυβέρνηση προτού αποφασίσει δραστικά μέτρα στα νησιά δηλαδή μίνι lockdown (κάτι που έχει συμβεί ήδη στη Μύκονο) στέλνει νέα προειδοποίηση για να εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, τουρίστες και κάτοικοι να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και να αποφεύγονται τα κορονοπάρτι

Για αυτό ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό ξεκινούν άμεσα αυστηρούς ελέγχους και όπως αναφέρουν έμπειροι αξιωματικοί «θα κάνουμε τα πάντα για να μπει φρένο στα κορονοπάρτι». Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει αύξηση στους ελέγχους στα 8 νησιά τα οποία ήδη έχει προειδοποιήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ πλέον θα γίνονται «τετραπλοί» έλεγχοι στα νησιά, καθώς τα αρμόδια όργανα θα πραγματοποιούν περάσματα από τα ίδια μπαρ και τα σοκάκια προκειμένου να αποφευχθούν οι όρθιοι πελάτες και ο συνωστισμός.

Σε περίπτωση που θα διαπιστώνονται παραβάσεις αρχικά θα γίνεται επίπληξη και μετά 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών. Να σημειωθεί ότι σε Ίο και Πάρο υπήρξε ενίσχυση αστυνομικών από την Αθήνα. Τριάντα στο ένα και άλλοι 30 στο άλλο ενώ θα υπάρχουν 20μελή κλιμάκια αστυνομικών στα υπόλοιπα 6 «κόκκινα» νησιά.

Την ίδια στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει 730 δόκιμους αστυφύλακες στα «κόκκινα» νησιά για τον ίδιο λόγο ενώ αστυνομικοί με πολιτικά και εξοπλισμένμοι με κάμερες θα μπαίνουν σε βίλες και κλαμπ. Τα μέτρα όμως δεν σταματούν μονάχα εδώ καθώς θα γίνεται «σκανάρισμα» στα social media για καλέσματα σε πάρτι και συγκεντρώσεις.