Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην περιουσία του Γιώργου Τράγκα αναφέρθηκε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζοντας πως θα είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί οτιδήποτε μετά τον θάνατο του. Υπογράμμισε δε, πως κατά την άποψη του δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως η περιουσία του εκλιπόντος προήλθε από εκβιασμούς και πρόσθεσε πως «ο Γιώργος Τράγκας ίσως να χρησιμοποιήθηκε σαν “μπροστινός” από πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με το δημόσιο χρήμα για “ξέπλυμα”».

Διαβάστε ακόμη: «Καταπέλτης» το πόρισμα για την περιουσία του Τράγκα: Ράβδοι χρυσού αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ – Αγνωστο τι έχουν οι θυρίδες στο Μονακό 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Απόστολος Λύτρας αναρωτήθηκε μήπως όλος ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί είναι μια «δημοσιογραφική φωτοβολίδα» για να στραφεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από άλλα θέματα. Οσον αφορά τους κληρονόμους της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, είπε πως θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μόνο στην περίπτωση που αποδεχθούν την κληρονομιά και αποδειχθεί ότι ήξεραν πως τα χρήματα προέρχονται από μη νόμιμες οδούς.

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπιση της. «Έχουμε μιλήσει και της ζήτησα κάποια πράγματα, όπως και από τον σύζυγο της. Αν αυτά γίνουν ή λάβω διαβεβαιώσεις ενδέχεται να αναλάβω την υπεράσπιση της», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως στη συγκεκριμένη υπόθεση καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις.

Γιώργος Τράγκας: Καταγγελίες από επιχειρηματίες για εκβιασμούς 

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA επιχειρηματίες του ναυτιλιακού, του εμπορικού και του ασφαλιστικού χώρου υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα εκβιασμού μετά από υπαινικτικά δημοσιεύματα του εκδότη για ενεργοποίηση φορολογικών τους ελέγχων. Μάλιστα, κάποιοι επιχειρηματίες ανέφεραν πως για μια τριετία έδιναν... μηνιάτικα, πολλές φορές με τη μορφή διαφημιστικών δαπανών, της τάξεως των 30.000 και των 60.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» στη δικογραφία που είχε σχηματίσει η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής το 2015 υπήρχαν μαρτυρίες κρατουμένων ότι ο εκλιπών δημοσιογράφος είχε λάβει ποσό πολλών εκατομμυρίων ευρώ από προφυλακισμένο επιχειρηματία προκειμένου να αναδείξει στις εκπομπές που είχε τότε τα προβλήματα υγείας του και να αποφυλακισθεί.