Μενού
Sepolia - 12xroni
Το κατάστημα του Ηλία Μίχου στα Σεπόλια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για συμπληρωματική απολογία καλείται στις 2 Μαρτίου ο Ηλίας Μίχος, που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης από τα Σεπόλια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1. Η κλήση έρχεται σε συνέχεια των συμπληρωματικών καταθέσεων του παιδιού στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την ταυτοποίηση νέων προσώπων που είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη. Μέσω της δικηγόρου του, ο Μίχος αρνείται πως εμπλέκεται στη μαστροπεία και υποστηρίζει πως στο κινητό του τηλέφωνο δεν βρέθηκε η εφαρμογή γνωριμιών «Blindchat», μέσω της οποίας κατηγορείται ότι έκλεινε τα «ραντεβού» της φρίκης για το ανήλικο κοριτσάκι.

Αξιο αναφοράς σχετικά με την υπόθεση είναι ότι έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι έξι άνδρες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και διαιτητής ο οποίος κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις και πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή (24/2). Πρόκειται για τον παλαίμαχο διαιτητή Φίλιππο Ντόβα ο οποίος είπε μεταξύ άλλων στο OPEN: «Έχω χρέος να πω δυο κουβέντες για όσα με κατηγορούν. Ενημερώνω το πανελλήνιο ότι ξέρω την οικογένεια περισσότερα από 20 χρόνια. Το κοριτσάκι το ήξερα από μωρό και τη μητέρα της και τα άλλα παιδιά. Το κοριτσάκι από πέρσι ήρθε με τη γιαγιά και είχαμε μια γνωριμία με όλους και το συμβούλευα, του έδινα κατευθύνσεις, μας ζητούσε και μία οικονομική βοήθεια 2-3 ευρώ για να πάρουν κάτι με τα αδέρφια της και σήμερα έρχονται και με κατηγορούν για τη γνωριμία που είχα με το παιδάκι.

Να μη μου λένε ότι έχει υπάρξει βιασμός, να μη μου λένε ότι την έχω ακουμπήσει κι εγώ να πρέπει να περάσω από ανάκριση. Στη δικογραφία που έχει πολλές ασάφειες, αισθάνομαι πολύ όμορφα που βγαίνω και τα λέω στον κόσμο. Μπορώ να αναλύσω την κατάθεση του κοριτσιού πρόταση με πρόταση. Εγώ με τον Μίχο έχω να μιλήσω από το 2019 όταν δε μου φέρθηκε όπως έπρεπε στον προεκλογικό μου αγώνα. Δε θέλω να πω ονόματα αλλά όταν μου ζήτησε κάτι εγώ προσφέρθηκα και τον βοήθησα. Και όταν ήταν να με βοηθήσουν με τον άλλο συνυποψήφιο με αγνόησαν κι εκεί του έκοψαν και την καλημέρα. Το λέω δημόσια».

Τι είπε στην κατάθεσή του το 12χρονο κοριτσάκι 

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία φέρνει στο «φως» η νέα κατάθεση της 12χρονης. Πίσω από τη σκοτεινή υπόθεση εμπλέκονται, όπως σημείωσε και το κοριτσάκι, άνθρωποι υπεράνω υποψίας, όπως είναι επιχειρηματίες και επιστήμονες, ενώ τα «ραντεβού» έκλεινε ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος και της υποδείκνυε ποιους και πώς θα τους προσεγγίζει. Άξιο αναφοράς είναι ότι η 12χρονη ρωτήθηκε και για τον «Γιώργο», τον άνδρα που της υπέδειξε το περιβάλλον του Ηλία Μίχου, ο οποίος την εξέδιδε πριν καν τη γνωρίσει ο ίδιος.

Η ανήλικη, στην κατάθεσή της, ανέφερε ότι ο «Γιώργος» ήταν ο πρώτος μετά τον Μίχο που την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Συμπλήρωσε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δούλευε σε μεγάλη εταιρεία, έχει οικογένεια, έναν γιο, έναν σκύλο και ένα μπλε αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι, ενώ ψώνιζε και στο μαγαζί του Ηλία Μίχου και ο Μίχος ήξερε τι δουλειά κάνει. Το κοριτσάκι σημείωσε, παράλληλα, στην κατάθεσή του την περασμένη Πέμπτη στις αστυνομικές Αρχές. ότι μίλησε μαζί του μέσω Instagram και συναντήθηκαν στο αυτοκίνητό του.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που της υποδείκνυε ο Ηλίας Μίχος, για να τα πλησιάσει, ήταν και ο 65χρονος δερματολόγος, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στην ομώνυμη περιοχή. Ειδικότερα, η 12χρονη κατέθεσε πως ο Μίχος ήξερε τον δερματολόγο, γνώριζε πως είχε χρήματα και της είπε να πάει να του μιλήσει. Το κορίτσι, όπως αναφέρεται, πήγε στο ιατρείο και του είπε να βρεθούν, γεγονός που δέχθηκε ο γιατρός και της έδινε πενήντα ευρώ. Η ανήλικη περιέγραψε τον χώρο του ιατρείου και κατέθεσε πως συναντιόντουσαν σε ένα δωμάτιο, που υπήρχε ένα κρεβάτι.

Τα «ραντεβού» συνήθως λάμβαναν χώρο τα απογεύματα και είχε τύχει να βρίσκονται και ασθενείς στο ιατρείο, την ώρα που το ανήλικο κοριτσάκι πήγαινε εκεί. Παράλληλα, η 12χρονη έκανε λόγο και για συνάντησή της με οδοντίατρο της περιοχής, για τον οποίο και περιέγραψε μερικά από τα συμβάντα. Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή της είπε ότι ο οδοντίατρος ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη. Ο Μίχος επανέλαβε την ίδια διαδικασία και με τον δερματολόγο, καθώς την έβαλε να χτυπήσει το κουδούνι του οδοντίατρου, με τον οποίο και συναντήθηκαν περισσότερες από μία φορές στο εργαστήριό του. Άξιο αναφοράς είναι ότι το κορίτσι υπέδειξε τη διεύθυνση του ιατρείου και στον χάρτη.