Μενού
apergia-metro
Απεργία στο Μετρό | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια από τις 21:00 το βράδυ έως και τη λήξη της βάρδιας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΤΑΣΥ αναφέρει ότι οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 20:46
 • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 20:40
 • από Δημ. Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 20:35
 • από Δ. Πλακεντίας προς Δημ. Θέατρο στις 20:40
 • από Δημ. Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 20:31
 • από Αεροδρόμιο προς Δημ. Θέατρο στις 19:58
 • και από το Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις στις 21:00

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι για τη στάση εργασίας στο Μετρό

Οι εργαζόμενοι προχωρούν στην κινητοποίηση επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα που λιμνάζουν καθιστούν πιο δύσκολη την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμυρίου επιβατών καθημερινά και κάνουν τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά άνισο αγώνα με τις αντιξοότητες.

Τα θέματα που θέτει το ΣΕΛΜΑ:

 • Έλλειψη οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού.
 • Έλλειψη συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και των σιδηροδρομικών υποδομών.
 • Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
 • Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο, με μόνιμο τακτικό προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, χωρίς τα επαγγελματικά ρίσκα που επιβάλουν οι εργολάβοι για αύξηση των κερδών τους.

Μετρό: 24ωρη απεργία την Τρίτη 28/3

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ, την Τρίτη 28 Μαρτίου, θέτοντας ξανά στην ανακοίνωσή τους ζητήματα ασφαλείας των μέσων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου, πρόκειται για μια προειδοποιητική απεργία προκειμένου να ακουστούν ξανά τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή 1,5 εκατομμυρίου πολιτών που τα χρησιμοποιούν καθημερινά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων για προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμύριου επιβατών καθημερινά.

Θέματα:

 1. Έλλειψη 847 Εργαζομένων: Οδηγών, Τεχνικών, Σταθμαρχών και εξειδικευμένου Σιδηροδρομικού Προσωπικού.
 2. Έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου.
 3. Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
 4. Κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο.
 5. Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ.

Για όλα τα παραπάνω προκηρύσσουμε για Τρίτη 28/3/22, 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

ΥΓ1: ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, αν τα αιτήματα των εργαζομένων, είναι καθόλα νόμιμα και δίκαια ή αν θα πάρουν για άλλη μια φορά το κρίμα στο λαιμό τους και θα μας θεωρήσουν αδίκους και παράνομους που διεκδικούμε την εξασφάλιση του επιβατικού κοινού μέσω της απεργίας μας.

Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της διεθνούς τραπεζικής κατάρρευσης και του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, οι φλόγες της γαλλικής εξέγερσης μεταδίδουν σαν αστραπή την ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η ιστορία. Για εμάς τους σιδηροδρομικούς είναι η κατάλληλή στιγμή σε συμφωνία με τα αιτήματα των Γάλλων εργαζομένων και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε τις συνέπειες των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό, για τις συμβάσεις εργασίας, για την φτώχια και ανεργία που απειλεί πλέον όλο τον πλανήτη».