Μενού
metro
Μετρό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πρωτομαγιά, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Παράλληλα, δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα παραμείνει η Αθήνα την Πρωτομαγιά. Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ:

«Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι!

Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης.

Ζητάμε:

  • Κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας,
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό,
  • Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας.
  • Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες,
  • Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για τη εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού.

Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξαν για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ και συμμετέχουμε, επίσης, στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11:00 π.μ.»

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ προκήρυξαν στάσεις εργασίας για την Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα, λεωφορεία και τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Έτσι, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην ΑΘήνα τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ αναμένεται να κινηθούν κανονικά.

Πλοία

Παράλληλα, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Εργατική Πρωτομαγιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

«Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρεται σχετικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA