Μενού
apergia-perama
Κινητοποίηση για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση αυτή την ώρα στο σταθμό ΗΣΑΠ στον Πειραιά συνεχίζονται και σήμερα Τετάρτη 31/5 οι κινητοποιήσεις τωn εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μετά το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο χειριστή γερανού.

Παράλληλα, στις 19:00 μ.μ το απόγευμα στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο.

Από την πλευρά τους, τα σωματεία Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής ζητούν μεταξύ άλλων:

Απαιτούμε:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας
  • Ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου
  • Άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας και του πυροσβεστικού σταθμού στο Πέραμα με πλήρη εξοπλισμό και την απαραίτητη στελέχωση τους.
  • Άμεση κήρυξη τους ΤΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για τουςτους επιχειρήσεις του κλάδου από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή τους σε όλους τους χώρους εργασίας

Την ίδια ώρα, σειρά σωματείων και συνδικάτων έχουν εκδώσει ανακοινώσεις στήριξης στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις με αφορμή τη νέα τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Αυξημένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων αποφάσισαν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας

Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη (30/5) τα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αποφασίστηκε για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, η αύξηση των ελαχίστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία, για το επόμενο διάστημα των τριών μηνών κατά το οποίο παρατηρείται και ένταση του θερμικού φορτίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.