Μενού
Pilos nauagio kalamata
Ναυάγιο της Πύλου με μετανάστες | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Τάφος για τουλάχιστον 79 ψυχές έγινε η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο ναυάγιο που βύθισε σε πένθος την Ελλάδα. Όλοι οι διασωθέντες είναι άντρες ενώ όλα δείχνουν ότι στο σαπιοκάραβο του θανάτου υπήρχαν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει ότι από τις 78 σορούς που έχει ανασύρει μέχρι τώρα το λιμενικό, οι 77 ανήκουν σε άντρες ενώ η μία σε γυναίκα. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί έρχεται και «δένει» με τους φόβους των τελευταίων ωρών ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι πάρα πολλές γυναίκες και παιδιά.

«Με ρώτησε για την οικογένεια του»

Ο Κώστας Κατσαρός, διευθυντής του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην ΕΡΤ, για τα όσα βίωσε με τους διασωθέντες. Όπως ανέφερε ένιωθε τη θλίψη των ανθρώπων αυτών που στην προσπάθεια τους για μία καλύτερη ζωή βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους. 

Όπως αποκάλυψε ένας από τους διασωθέντες τον ρώτησε για την οικογένεια του ενώ κάποιος άλλος για τη σύζυγό του. Ο ίδιος δεν γνώριζε αν ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μία γυναίκα αλλά όπως είπε όλοι οι διασωθέντες είναι άντρες 18 - 35 ετών.

Ιατροδικαστές και φορτηγό - ψυγείο στην Καλαμάτα

Στη φρεγάτα είχαν μεταβεί από χθες (14/06) στις 19:00 με λάντζα ιατροδικαστές, οι οποίοι προχώρησαν στη διαδικασία λήψης DNA από τα άψυχα σώματα που είχαν ανασυρθεί μετά το ναυάγιο.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε και φορτηγό – ψυγείο για να παραλάβει τις σορούς, ώστε να μεταφερθούν σε χώρο ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

Ψάχνουν τους διακινητές

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε τρία άτομα εφόσον διαπιστωθεί ότι ήταν οι διακινητές. Οι τρεις έχουν μεταφερθεί στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για προανάκριση.

Οι 73 από τους διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και οι υπόλοιποι βρίσκονται στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού.

Δείτε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Η ανατομία μίας πολύνεκρης τραγωδίας - Η πορεία προς τον θάνατο

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για πίνακα 350 ετών που «δείχνει» ένα iPhone

Πύλος: Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο της Liberation

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA