Μενού
agios panteleimonas - anna
Η 46χρονη δολοφονημένη Άννα Ιβάνκοβα | Facebook
  • Α-
  • Α+

Ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια, Σόφι Ιν'τ Βελντ, σχετικά με τη στυγερή δολοφονία της 46χρονης τρανς γυναίκας Άννα Ιβάνκοβα στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς και το misgendering που κατηγορούνται ότι έκανε τόσο η ΕΛΑΣ όσο και τα ΜΜΕ της χώρας στην κάλυψη της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της εγείρει προβληματισμούς για τη στάση των Αρχών και των μέσων της χώρας σχετικά με τα εγκλήματα σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η ανάρτησή της

«Μία τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στην Ελλάδα. Οι τοπικές Αρχές και τα ΜΜΕ έκαναν misgendering στην κάλυψη της υπόθεσης. Πόσο λυπηρό και ταυτόχρονα σοκαριστικό.

Αν η Κομισιόν είναι σοβαρή όταν εννοεί ότι θέλει να προστατέψει τον "ευρωπαϊκό τρόπο ζωής", περιμένω να πάρει μία ξεκάθαρη στάση για το περισταστικό. Παρακάτων ακολουθούν τα κοινοβουλευτικά μου ερωτήματα» σημείωσε η ίδια στην ανάρτησή της.

Στην ίδια ανάρτηση επικαλείται σχετική έρευνα του 2020, που σημειώνει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ειδικά τα τρανς στην Ελλάδα έρχονται πιο συχνά αντιμέτωπα με εκτεταμένη βία και φοβούνται να απευθυνθούν στις Αρχές.

«Τι έχει κάνει η Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια», ρωτάει επίσης η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA