Μενού
Αγωγός ύδρευσης στην Αίγινα
Αγωγός ύδρευσης στην Αίγινα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών του «βατραχανθρώπων» του Λιμενικού Σώματος για τη ζημιά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα, ενημέρωσε ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς.

Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά διαπιστώθηκε πως η ζημιά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα οφείλεται σε βλάβη, κι όχι σε δολιοφθορά όπως είχε μηνύσει σχετικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ενημέρωση του δημάρχου Αίγινας προς το δημοτικό συμβούλιο, γνωστοποιήθηκε πως η βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό οφείλεται σε ένα πρόβλημα που υπήρχε και όχι σε δολιοφθορά, καθώς και δεν βρέθηκαν ίχνη έκρηξης στον βύθο.

Όπως είπε ο δήμαρχος υπήχε μία καθετή τομή στον αγωγό.

Αίγινα: Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά:

«Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό που συμβαίνει, το απαράδεκτο, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού. Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν και τα μέσα και τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Σήμερα, καταθέτουμε τη μηνυτήρια αναφορά και μέσα από αυτή ζητάμε να διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα. 

Να ξέρουν όλοι -όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν- ότι όλα θα βγουν στο φως. Δεν πρόκειται απλά να είμασε θεατές σ' όλο αυτό το παιχνίδι που παίζεται. Και ξέρουμε. Και θέλουμε. Και μπορούμε να δώσουμε λύσεις σ' όλο αυτό. Και να είναι σίγουροι, όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους διαδικασίες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε υπόθεση που μπορεί να αφορά την Περιφέρεια Αττικής.

Συζητάμε να δούμε σε σχέση με τις δολιοφθορές, να υπάρχουν συγκεκριμένες αποτυπώσεις, τεχνικές μελέτες και αν πρέπει να ενεργοποιηθεί κι άλλος μηχανισμός του κράτους για να γίνουν αυτοψίες, για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το έργο είναι πάρα πολύ σημαντικό, ποιοι μπορεί να έχουν δόλο ή ποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι μπορεί να κερδίσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν θα το πούμε εμείς, θα το πει η δικαιοσύνη μετά την έρευνα που θα κάνει.

Δεν είναι στο ίδιο σημείο, είναι σε διαφορετικά σημεία, αλλά μένει να οριστικοποιηθεί και να αποδειχτεί τι δολιοφθορές έχουν υπάρξει, σε ποια περίοδο, τι διαδικασίες έχουν ακολουθηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι της Αίγινας θα πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους σε όλη αυτή τη διαδικασία. Η Περιφέρεια Αττικής -ξαναλέω- δεν είναι θεατής. Ενεργά συμμετέχει σε οτιδήποτε αφορά στη ζωή των πολιτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA