Μενού
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»
Στιγμιότυπο μαγειρέματος στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παρά την προκαταρκτική έρευνα για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, που ξεκίνησε σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» συνεχίζει τις δράσεις της στο κέντρο της Αθήνας.

Η Μαριανίκη, εθελόντρια εδώ και 13 χρόνια στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος», μίλησε στον Alpha και στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται», όπου είπε πως δεν θα σταματήσει, παρά τη μειωμένη προσφορά σε τρόφιμα.

«Έχει μειωθεί αισθητά την τελευταία εβδομάδα η παροχή προϊόντων, εμείς χρειαζόμαστε τρόφιμα για να συνεχίσουμε, μακαρόνια, ρύζια, όσπρια, καφέ» είπε, μεταξύ άλλων, η εθελόντρια για τη λειτουργία της κουζίνας, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Ο Άλλος Άνθρωπος: Τι λέει εθελόντρια

«Η Κοινωνική Κουζίνα δεν είναι ο Κωνσταντίνος, είναι ο κάθε ένας από εμάς που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, συμμετέχουμε σε αυτό. Οι αποστολές που έχουν γίνει εντός Ελλάδος σε καταστροφές, στο εξωτερικό με τον σεισμό στην Τουρκία, στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη, Θεσσαλία, Ηράκλειο στους σεισμόπληκτους, Βόρεια Εύβοια στους πυρόπληκτους, είναι παντού» είπε αρχικά η εθελόντρια.

«Είναι, βέβαια, και κάθε ημέρα στους δρόμους. Το τσουκάλι που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα, που κυκλοφορούσαμε με τον Κωνσταντίνο με ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ και σέρναμε μέσα το τσουκάλι, τη γκαζιέρα και πηγαίναμε σε όλες τις περιοχές του κέντρου. Αυτό το πράγμα μεγάλωσε, είναι πλέον ένας ζωντανός οργανισμός» συνέχισε.

«Έχει μειωθεί αισθητά την τελευταία εβδομάδα η παροχή προϊόντων, εμείς χρειαζόμαστε τρόφιμα για να συνεχίσουμε, μακαρόνια, ρύζια, όσπρια, καφέ. Εδώ κάθε πρωί έρχεται κόσμος που παίρνει το πρωινό του και πίνει τον καφέ του, να πλύνει το πρόσωπό του» πρόσθεσε για την προσφορά τροφίμων.

«Άνθρωποι που δεν έχουν πού να πάνε και να μείνουν. Οικογένειες που με το ζόρι βγάζουν τα προς το ζην και εξασφαλίζουν τη διατροφή τη δική τους και των παιδιών τους. Η κοινωνική κουζίνα παρέχει σε αυτά τα παιδιά, όταν ξεκινάει η σχολική χρονιά, το απαραίτητο υλικό, τα τετράδια, τα στυλό και τις τσάντες τους» κατέληξε η Μαριανίκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA