Μενού
konstantinos-polyxronopoulos
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτική έρευνα για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στο οποίο φέρεται να προέβαινε ο ιδρυτής της συλλογικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά το πόρισμα της Αρχής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που θα διενεργήσει το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, θα διερευνηθεί η τέλεση των αξιόποινων πράξεων της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στο ξέπλυμα.

Σε πρώτη φάση θα ζητηθούν έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να έχουν κατατεθεί στους τέσσερις λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και από αυτούς στη συνέχεια να γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών, εκ των οποίων τουλάχιστον 600.000 ευρώ, καταλήγουν σε παικτικούς λογαριασμούς του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος άνθρωπος».

«Μπορεί να αποδειχθεί ότι αξιοποιήθηκαν οι δωρεές - Λάμβανε χρήματα με ερασιτεχνικό τρόπο»

Απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα για τον Άλλο Άνθρωπο και το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έδωσε νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Αλέξανδρος Κατσιφός.

«Ο τρόπος που λάμβανε χρήματα ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ξεκίνησε να λειτουργεί με ένα ατομικό λογαριασμό και κάποια στιγμή είχε και δικό του», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Ήταν ένας πραγματικός λογαριασμός ο οποίος αντιστοιχούσε στα στοιχεία που έγραφε. Αυτόν τον λογαριασμό που έμπαιναν οι χορηγίες τον χειριζόταν ο ίδιος με κάρτα δικιά του. Αυτό τον τρόπο τον ακολούθησε ακόμα και όταν όλο αυτό γιγαντώθηκε», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Κατσιφός τόνισε ότι «έπρεπε να ακολουθήσει μια διαφορετική διαδικασία. Γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται εκτεθειμένος γιατί δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον να πει οτιδήποτε».

«Έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έχει εθισμό με τον τζόγο», είπε επίσης ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τον πελάτη του.

«Αισθάνομαι όλο και πιο έντονα ότι δίνεται η δυνατότητα να μπει να καταγγείλει οποιοσδήποτε ό,τι θέλει εναντίον του Πολυχρονόπουλου. Οι φωνές αυτές είναι τόσο αρεστές και ψάχνουμε να τις βρούμε και την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κάνεις να πει κάτι άλλο», υπογράμμισε στη συνέχεια.

 

Άλλος Άνθρωπος: «Συγκεντρώνουμε αποδείξεις»

«Δεν απορρίπτω ούτε δέχομαι, ακούω με μεγάλη σοβαρότητα αυτά που λέγονται. Θα τα ακούσω θα τα αξιολογήσω αλλά θέλω να ξέρω ποιος καταγγέλλει τι», σημείωσε ο Αλέξανδρος Κατσιφός στη συνέχεια.

Για τα χρήματα που έχουν κατατεθεί όλα αυτά τα χρόνια στον «Άλλο Άνθρωπο» ανέφερε: «Τα χρήματα που είχαν μπει στον Άλλο Άνθρωπο μπορούν να δικαιολογηθούν ότι αξιοποιήθηκαν για τους σκοπούς του. Συγκεντρώνουμε τις αποδείξεις αλλά είναι δύσκολο γιατί ο τρόπος λειτουργίας είναι τέτοιος. Θα θελήσει χρόνο αλλά θα βρεθούν αυτές οι αποδείξεις. Δεν ξοδεύτηκαν τα χρήματα για άλλους σκοπούς».

«Δεν μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχει ασκηθεί δίωξη», υπογράμμισε στη συνέχεια ο δικηγόρος. Σε ερώτηση για πιθανή σύνδεση με αμερικανικές τράπεζες απάντησε χαρακτηριστικά: «Το ακούω τώρα σαν πληροφορία δεν έχω τον χρόνο να ακούω όσα λέγονται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA